Annons

Generationsskifte på gång hos Fotvizon – som växlar upp: ”Vi var helt enkelt för trångbodda”

HÄLSA Tidigare i år flyttade Fotvizon till nya, mer än dubbelt så stora, lokaler.

Annons

Fotvizon grundades 1985 av Viveca Andersson. Hon arbetade då ensam på Vallgatan innan hon 2005 flyttade sin verksamhet till Skeppargatan.

– Där har vi hållit till sedan dess, men de sista åren började det bli trångt. Vi var fem anställda men hade bara tre behandlingsrum så det blev ett pussel att få ihop allt, säger Viveca.

Sedan 2007 har även hennes dotter, Cecilia Andersson, jobbat på Fotvizon som fotterapeut – och med åren har en vilja att ta över vuxit fram.

– Det har inte varit givet för mig, men successivt har intresset vuxit och nu känns det helt självklart att ta över. Det har blivit som ens skötebarn och jag vaggar det gärna vidare, säger hon.

Att det blir dottern som tar över tycker Viveca är kul.

– Det har funnits de som velat köpa verksamheten, men sedan Cecilia började här så har det alltid funnits i fantasin att hon kanske skulle vilja ta över. Nu när jag ser att hon är så lämpad känns det dessutom ännu bättre, säger hon.

Själva skiftet kommer dock inte att ske än.

– Cecilia är butikschef och inblandad i det mesta, men än vill jag jobba vidare och jag kommer att lämna över ansvaret allteftersom, säger Viveca.

Den 2 maj öppnade de i sin nya lokal på Nygatan.

– Det här blev jättebra. Nu har vi bättre möjligheter för lager, ett rymligt fikarum, plats för omklädning och fler behandlingsrum. Vi vill fortsätta öka antalet behandlingar, men även satsa ännu mer på försäljning av produkter. Allt som handlar om fötter ska du kunna få hjälp med här, säger Cecilia.

Både Cecilia och Viveca vill även passa på att framhålla sin personal.

– Utan dem hade det här aldrig gått. De är fantastiskt duktiga och jag är så glad att vi nu kan låta dem arbeta i dessa nya fina lokaler, säger Viveca.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons