Annons
Sofia Andersson Lundberg och Reema Raja Riaz är två av dem som legat bakom En Flotte. Foto: Arkivbild

Veckans ”En Flotte”-spelning var den sista: ”All respekt till er som har kämpat för En Flotte”

NÖJE Sommaren 2016 arrangerades den första konserten på flotten i Skellefteälven – och nu är det dags för den sista.

Annons

I början av mars 2016 offentliggjorde eventarrangören Sofia Andersson Lundberg nyheten om att fyra konserter skulle genomföras – på en flotte i Skellefteälven.

– Min vision är att de här konserterna ska bli något som samlar folk, något vi kommer att prata om och något som kan få fler att upptäcka tjusningen med kultur. Jag vill att det här ska skapa ännu fler anledningar att besöka Skellefteå och något som gör att vi som redan bor här lär oss att uppskatta staden mer, sa Sofia då.

Redan från början var hon tydlig med att målet var att genomföra fyra konserter per sommar i tre år. I och med veckans En Flotte-spelning med Linnea Henriksson kommer det målet att vara uppnått.

Annons

Nu bekräftar Sofia också att detta blir den absolut sista spelningen på flotten.

– Ni är många som ställt frågan ”varför kör ni inte fler år?” men vi väljer att vända på det. Vi är så otroligt glada över att vi lyckats klara av att genomföra detta i tre år (totalt tolv konserter efter i morgon!). Att den finansiering som vi fått in från företag i Skellefteå gett oss Skellefteåbor förutsättningar att se tolv konserter med några av Sveriges absolut bästa artister – helt gratis. TACK till alla företag som vågat och som brinner för Skellefteås utveckling, skriver hon i ett inlägg på företaget For Events instagramanvändare.

Konserterna har varit välbesökta.

Hon passar även på att hylla alla som jobbat och kämpat för att få detta att fungera.

– All respekt till er som har kämpat för En Flotte. Det är fler som engagerat sig än vad jag någonsin kunnat drömma om.

Under de tre åren som En Flotte arrangerats har Amanda Bergman, Titiyo, Petter, Weeping Willows, Sandro Cavazza, Loreen, Eric Gadd, Miss Li, Shirin, Uno Sveningsson, Daniel Adams-Ray och nu slutligen Linnea Henriksson besökt Skellefteå.

Eventet har minst sagt varit uppskattat och en stor succé.

– Vi hoppas att andra inspireras av En Flotte och fortsätter blanda tokiga idéer med bra musik. Världen kan aldrig tröttna på fina toner. Tack publiken för att ni peppat, stöttat och gett oss kritik. Vi har behövt alla delar!

Konserten med Linnea Henriksson börjar 20.00 vid Bryggarbacken på tisdagskvällen.

– Släng ett extra öga på skärmarna som är uppsatta, där ser ni företagen som står bakom projektet. Kom ihåg dem, det var de som gjorde det möjligt!

I morgon är det dags för den allra sista En Flotte. Finns nog inget projekt som varit så ”enkelt” men samtidigt så spännande för oss. Mycket känslor. Och vi har så många att tacka för dessa tre år! Ni är många som ställt frågan ”varför kör ni inte fler år?” men vi väljer att vända på det. Vi är så otroligt glada över att vi lyckats klara av att genomföra detta i tre år (totalt tolv konserter efter i morgon!). Att den finansiering som vi fått in från företag i Skellefteå gett oss Skellefteåbor förutsättningar att se tolv konserter med några av Sveriges absolut bästa artister – helt gratis. TACK till alla företag som vågat och som brinner för Skellefteås utveckling. Sen är vi väldigt många som under dessa tre år jobbat ideellt för att genomföra dessa tolv konserter – all respekt till er som har kämpat för En Flotte. Det är fler som engagerat sig än vad jag någonsin kunnat drömma om. Vår målsättning var att skapa en ny attityd till evenemang och kultur i Skellefteå, och då också sticka ut i Sverige genom ett speciellt evenemang. Vi känner att detta har blivit just det. Mycket på grund av att vi haft en stark och trogen publik som dykt upp i alla slags väder. Förra året fick vi mer regn och blåst än sol, detta år har det varit tvärtom. Vi hoppas att andra inspireras av En Flotte och fortsätter blanda tokiga ideér med bra musik. Världen kan aldrig tröttna på fina toner. Tack publiken för att ni peppat, stöttat och gett oss kritik. Vi har behövt alla delar! I morgon välkomnar vi Linnea Henriksson (@linneahendrix) och det känns som ett fantastiskt avslut. Släng ett extra öga på skärmarna som är uppsatta, där ser ni företagen som står bakom projektet. Kom ihåg dem, det var de som gjorde det möjligt! #enflotte Vi ses imorgon, sov gott 💛 //Sofia

Ett inlägg delat av For Events AB (@for.events)


Bildspel: Se vimmelbilder från tidigare spelningar på En Flotte 2016, 2017 och 2018


Läs också: Shirin först ut på En Flotte i sommar: ”Ny unik artist som kan överraska stort”


Läs också: Så kom idén om ”En flotte” till

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons