Annons

Veganskt, vegetariskt & fisk när Wok n Roll byter koncept: ”Hittat sådant som smakar precis lika bra”

MAT Idag, torsdag, har Wok n Roll premiär för sitt nya koncept där de satsar på vegetariska, veganska och fiskrätter.

Annons

Joyce Cheung har drivit den asiatiska restaurangen Wok n Roll i Skellefteå över 13 år. I veckan har de haft stängt ett antal dagar för att renovera lokalen och samtidigt utvecklat sitt koncept.

Förutom att de målat om till ljusare färger, tapetserat en vägg med en grön bambuskog och installerat digitala skärmar har de till stor del förnyat hela sin meny.

– Numera har vi helt och hållet valt att fokusera på vegetariska, veganska och fiskrätter, berättar Joyce Cheung som själv ätit uteslutande vegetarisk mat de senaste två åren.

– Jag känner själv att jag mår mycket bättre av det. Jag är piggare i både kropp och själ – och samtidigt är det bra för miljön om vi äter lite mindre kött, säger hon.

”Veggieburgare Crispy” är en av rätterna på den nya menyn. Foto: Wok n Roll

Hon har även märkt en ökad efterfrågan på vegetarisk mat.

– Vi har haft sex rätter tidigare som fler och fler efterfrågat. Jag tror helt klart att det finns en marknad för detta, säger hon.

De flesta populära rätter från den tidigare menyn finns fortfarande kvar, men med proteinrika vegetariska alternativ istället för kött.

– Vi har provat oss fram och hittat sådant som smakar precis lika bra. Om du inte visste om att det var vegetariskt skulle du mest troligt inte märka någon skillnad, säger Joyce som även släppt några nyheter.

– Det finns nu vegetarisk mat från världens alla hörn.

I samband med nyöppningen idag, torsdag den 17 maj, utökas även öppettiderna till 21.00 kvällstid.

– Det finns nu även alkoholfritt vin och alkoholfri öl, samt egengjord sojamjölk till försäljning. Hit kan du komma för att äta, må bra och koppla av, säger Joyce.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons