Annons

Friade på balen 2015 – i helgen ska de gifta sig: ”Hade inte förväntat mig den uppståndelsen”

NÖJE För nästan exakt tre år sedan friade Felix Berg till Jessica Sandnesaunet – mitt på studentbalens röda matta. Nu är det bara dagar kvar innan de ska gifta sig.

Annons

Felix Berg ville göra något speciellt vid sin förlovning med flickvännen Jessica Sandnesaunet och bestämde sig för att fria på studentbalens röda matta 2015. Under dagen gick däremot inte allt som planerat.

– Ringarna var försenade så jag var tvungen att köra till Umeå samma dag för att hämta dem. Jag hade lovat att skjutsa Jessica från frisören, men skickade en kompis för att göra det istället, berättar Felix.

– Till mig sa han att han “käkade lunch”. Jag var inte helt nöjd med det om jag uttrycker mig så, säger Jessica och ler.

Vad som var på gång förstod hon inte förrän Felix stannade upp på röda mattan.

– Först tänkte jag “vad håller han på med”, sedan började tårarna rinna och efter det minns jag inte så mycket, säger Jessica.


Så här såg det ut strax efter frieriet på röda mattan 2015.

Felix hade planerat att säga några ord, men hade svårt att få fram något.

– Jag hade övat på ett 30 sekunder långt tal men det blev nog bara 3 sekunder, säger han och skrattar.

Hur kom du på idén att fria på röda mattan?

– Vi hade pratat om förlovning några månader innan och hon sa då att det skulle vara kul om det vore något speciellt. Vi skulle åka utomlands veckan efter, men det kändes lite för givet och samtidigt svårt att arrangera något kul då vi skulle vara upp i varandra hela tiden.

Jessica hade även nämnt att det skulle vara kul om tillfället blev förevigat av en fotograf eller kompis.

– Och den delen löste han ju bra, säger Jessica och skrattar.

Frieriet direktsändes på Norran och blev efteråt till rubriker i flera lokala medier.

– Jag hade inte förväntat mig den uppståndelsen men såhär i efterhand känns det roligt. Det finns många fina bilder och det är ett kul minne, säger Felix.

Den 2 juni blir det bröllop – exakt tre år och en dag efter frieriet.

– Det är mycket förberedelser som ska fixas men det känns som att vi har läget under kontroll, säger Jessica.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons