Annons

Rock-musikal på Nordanå

Annons

Ont blod utspelar sig i form av en rockkonsert. Foto: Markus Gårder

MUSIK Skräck blandas med hårdrock när The Ark-medlemmar gör hårdrocksmusikal. ”Min önskan är att alla ska kunna känna igen sig i föreställningen på något sätt, vare sig man gillar hårdrock eller inte”, säger Martin Rosengardten, regissör.

Under våren turnerar föreställningen Ont Blod för högstadie- och gymnasieelever. Men även tre offentliga föreställningar hålls – varav en är i Skellefteå.

– Min önskan är att alla ska kunna känna igen sig i föreställningen på något sätt, vare sig man gillar hårdrock eller inte. Kanske kan publiken få syn på eller ana sitt eget monster och om vi har lite tur kan vi inspirera till att något nytt band startar, säger Martin Rosengardten, regissör, som tillsammans med Jens Andersson och Mikael Jepson (alla tre tidigare medlemmar i The Ark) står för musiken.

Ont blod utspelar sig i form av en rockkonsert där det blir rikligt med rök, blod och distade gitarrer. På scen finns fem skådespelare som spelar all musik live: Frida Bergh, Sonia Haga, Paula Sundberg, Nils Närman-Svensson och Alfred Tobiasson.

För manus står Rasmus Lindberg.

– I grunden tror jag att vampyren som symbol handlar om skräcken inför att förändras, att förändras i mötet med någon annan. Att någon ska få så stark influens över en att man ska bli som den och tappa bort sig själv på vägen och det är vi alla rädda för. Så främlingsfientlighet i sin mest grundläggande form. Rädslan för mötet med någon annan och att man i det mötet ska bli denna ”andra”, säger Rasmus Lindeberg, manusförfattare.

Den öppna föreställningen i Skellefteå är på Nordanåteatern 19.00 och presenteras av Riksteatern. Föreställningen har en åldersgräns på 13 år.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons