Annons

Ny idrottsgala i Skellefteå

Annons

Sabina Jonsson och Lars Lindberg.

NÖJE I år kommer en idrottsgala att arrangeras i Skellefteå: ”Det är något som staden verkligen behöver”.

Bakom eventet står sportkommentatorn Lars Lindberg och den lokala eventbyrån Sabina Consulting.

Lars, som är idébärare, menar att Skellefteå är en idrottsstad och att detta är något som idrottsnäringen och alla idrottsutövare behöver och förtjänar. Sabina Jonsson, som driver eventföretaget Sabina Consulting, var inte sen att haka på.

– Det är en grymt bra idé. Det är något som staden verkligen behöver. Dessutom känns det som ett roligt projekt att leda och jag tror att det kommer ha positiva effekter på övriga näringar och branscher, säger Sabina.

En idrottsgala är något som Lars tycker borde har funnits i Skellefteå sedan länge.

– Det finns få städer i norra Sverige som presterar så bra och har så höga ambitioner som i Skellefteå. Ändå ligger Skellefteå i bakkant när det kommer till att hylla våra idrottshjältar. Många syns i rampljuset på andra sätt, men många jobbar också väldigt hårt i det tysta och får alldeles för lite cred för deras glänsande resultat, prestationer och det hårda, målmedvetna arbete som ligger bakom framgångarna, säger Lars.

Arrangemanget planeras till den 27 oktober och blir den första upplagan. Förhoppningen är att det ska bli ett årligen återkommande event.

– Vi har redan fått starkt stöd från näringslivet och många potentiella sponsorer som vill vara med och bidra, säger Sabina.

I vilken lokal idrottsgalan ska arrangeras i är inte fastställt ännu.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons