Annons

Färgglatt äventyr på arenan

Annons

Charlie Grönvall, Renaida Braun, Markoolio, Kim Sulocki och Claes Malmberg. Foto: Peter Knutson

NÖJE Den 16 februari förvandlas Skellefteå Kraft Arena till en fantasivärld när Äventyret Aladdin kommer på besök. “Det är en fröjd för ögat”, säger Robert Dröse.

Äventyret Aladdin är en produktion av Dröse & Norberg som bland annat ligger bakom föreställningarna Trollkaren från Oz och Snövit The Musical som också varit på besök i Skellefteå. Gemensamt för dem alla är att de är familjeföreställningar fyllda med musik.

– Aladdin riktar sig både till barn och vuxna. Många av rollerna når fram på flera plan och till exempel anden, som spelas av Claes Malmberg, har visdomsord som både äldre och yngre kan ta till sig av, berättar Robert Dröse som står för manus och regi.

Själva historien om Aladdin känner många igen och precis som Disneys välkända version baserar sig storyn på den klassiska sagosamlingen Tusen och en natt.

– Vi har försökt uppdatera språket och gjort en modern version av den klassiska sagan, säger Robert.

STOR SCEN
I föreställningen får vi möta Aladdin (Charlie Grönvall), som rövas bort av El Zallham (Markoolio), en ond och gniden trollkarl, för att hämta en magisk oljelampa från en grotta. Aladdin hittar lampan och när han rengör den dyker en lustig och något försmådd ande upp (Claes Malmberg). I historien möter vi självklart även landets prinsessa (Renaida Braun).

– Vi är överlag väldigt nöjda med skådespelarna som gör ett mycket bra jobb. Vi hade premiär innan jul och har fått mycket positiv respons, säger Robert.

Hela föreställningen spelas på en 24 meter bred scen innehållande bland annat en minaret och en sol.

– Det är en fantastisk scen i år. Vi har anpassat den för arenorna som vi åker runt till så att alla ska kunna se riktigt bra, och den är visuellt väldigt häftig. Det blir mycket färger och överraskningar.

Några otäcka överraskningar väntar däremot inte.

– I föreställningen med Snövit fanns inslag som kunde upplevas som läskiga men det finns inte i årets föreställning.

Föreställningen spelas på Skellefteå Kraft Arena den 16 februari.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons