Annons

Gör musikvideo i Bäckfjärden

Annons

Djurparken. Foto: Olov Tegby Frisk

NÖJE Musikkollektivet Djurparken – med två medlemmar som tidigare bott i Skellefteå – spelar in en musikvideo i Bäckfjärden i veckan.

Djurparken släpper sin kommande singel ”Sista Dansen” den 26 januari och just nu håller tillhörande musikvideo till låten på att spelas in i Bäckfjärden utanför Skellefteå. Videon kommer att släppas tillsammans med singeln.

– Det kändes självklart för oss att musikvideon till ”Sista Dansen” skulle filmas här uppe i Västerbotten. Hela låten är ju en hyllning och kärleksförklaring till de personer som betyder allra mest för oss, och min vers handlar ju om min bästa vän som tragiskt nog gick bort i meningslöst våld här uppe i Skellefteå för cirka 7 år sedan, säger Gustav Elveros och fortsätter:

– Det här en hyllning till honom och till det vackra i livet där vi kommer ifrån.

Gustav utgör tillsammans med Anthon Johansson den norrländska delen av Djurparken. Både Anthon och Gustav kommer ursprungligen ifrån Skellefteå där de båda gjort musik på olika håll sedan barnsben, men det var först i Stockholm som de lärde känna varandra och de andra medlemmarna i vad som skulle komma att bli Djurparken.

– Det känns superkul att få komma tillbaka upp hit till Skellefteå och Bäckfjärden med Djurparken. Det var ju bland annat här uppe vi spelade in stora delar av både ”Röster” feat. Ayla Shatz och ”När ingen annan ser”, så vi har ju onekligen bra vibb här upp, säger Anthon.

Bandet passar även på att uppträda i Skellefteå. På fredagskvällen spelar de på Brygg CC.

– Det är kul att vi att startar igång vår vårturné häruppe, säger Anthon.

Förutom Gustav och Anthon består Djurparken av David Lexholm, Jesper Trodal och Basse Davidsson.

Lyssna på tidigare låtar av Djurparken här:

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons