Annons

Nominerade till Berättarkraft

Annons

Francesca Quartey på Berättarfestivalen tidigare år. Arivbild: Patrick Degerman

NÖJE Nu är det klart vilka åtta finalister som kan vinna stipendiet Berättarkraft 2018.

De åtta som lämnat in de finalkvalificerande berättelserna på temat Hit men inte längre är: Åsa Bergvall, Lycksele, Jenny Forslund, Skellefteå, Melker Johnsson, Skellefteå, Eva Salqvist, Umeå, Lina Marklund, Skellefteå, Kristina Bäck, Åsele, Olof Söderström, Skellefteå och Lo Lindström, Skellefteå. Det skriver Berättarfestivalen i ett pressmeddelande.

Stipendiet Berättarkraft består av fortbildning i muntligt berättande under en skriv- och berättarkurs på Kreta under ledning av Kersti Björkman. Alla finalister deltar dessutom i en två dagar lång workshop med möjlighet att utveckla sitt berättande.

Berättarkraft syftar till att utveckla det västerbottniska berättandet och är ett samarbete mellan Skellefteå Kraft, Västerbottensteatern/Nordiskt berättarcentrum och Berättarfestivalen.

Finalen avgörs 14 april, i samband med Berättarfestivalen i Skellefteå. Stipendiat 2017 var Åsa Lindström-Öberg.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons