Annons

Folkfest under SM-veckan

Annons

Bolibompadraken kommer till Skellefteå.

NÖJE Den 20-26 mars avgörs SM i 27 idrotter i Skellefteå – och en folkfest arrangeras i stan. ”Det kommer att hända mycket för familjer under SM-veckan”, säger Maria Rautio på Visit Skellefteå.

Förutom de mästerskap som ska avgöras i Skellefteå i slutet av mars nästa år arrangeras andra event kring detta. Två folkfestområden ska bland annat byggas upp – ett på Möjligheternas torg och det andra i anslutning till skidstadion. Folkfesten startar med en stor invigning på torget på tisdag 19.00 och avslutas på lördag kväll.

Bland annat kommer barnföreställning med Yankho och Daniel på onsdagen och på lördag är Bolibompadraken på besök på torget i Skellefteå 12.30 och 13.30.

På Vitberget blir det ett stort barnland med en mängd olika aktiviteter – alltifrån skoteråkning, hinderbanor, olika tävlingar och pulkaåkning.

– Det kommer att hända mycket för familjer under SM-veckan. Förutom föreställningar, olika aktiviteter, så ska det finnas möjligheter att grilla och ha kul på sidan av SM-tävlingarna på Vitberget, säger Maria Rautio, evenemangsansvarig på Visit Skellefteå i ett pressmeddelande.

Yankho och Daniel. Foto: Pressbild

Folkfesten görs möjlig genom näringslivet.

– Inget skulle kunna vara möjligt utan näringslivets engagemang och att de ser SM-veckans potential. Vi ser att näringslivet ställer upp för Skellefteå, för att vi ska kunna visa upp vår allra bästa sida, säger projektledare Sinnika Sjunnesson.

Fler aktiviteter och mer underhållning som ska ske under SM-veckan kommer att offentliggöras framöver.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons