Annons
Fransesca Quartey. Foto: Arkivbild

Politik & underhållning i höst

Annons

NÖJE På fredagen släppte Västerbottensteatern sitt program för hösten 2017.

Programmet innehåller bland annat två stora föreställningar varav den ena heter Röst (premiär den 16 september). Det är en föreställning som med humor och kraft berättar om betydelsen av att rösta och utöva sin demokratiska rättighet och skyldighet. Den kommer att spelas för gymnasieelever och allmänheten.

– Det är viktigt att diskutera vad demokrati är, speciellt med tanke på att det är val nästa år. Med den här föreställningen vill vi inspirera, främst unga människor, att ta ansvar för att skapa det samhälle som vi alla ska leva i, berättar teaterchefen Fransesca Quartey.

Den andra satsningen heter Danslektionen och har premiär den 22 november.

– Det är en romantisk komedi där två mycket olika människor möts, säger Fransesca.

Originalet, som tidigare gjort stor succé i USA, är skrivet av Mark St. Germain som kvällen innan premiären kommer till Skellefteå för att hålla en föreläsning på Västerbottensteatern.

I övrigt är programmet fullmatat med allt från dansföreställningar till föreläsningar och musikuppträdanden.

– Det är en bra blandning och vi är nöjd med programmet som vi kan presentera idag. Det kommer att bli en spännande höst, säger Fransesca som även vill tipsa om att de som är intresserade av att vara med i nästa års sommarteater Bröderna Lejonhjärta är välkomna att anmäla intresse till teaterns amatörteaterkonsulent.

– Vi söker människor mellan 18 och 99 år från alla delar av världen, säger hon.

Mer om höstens föreställningar och fullständigt program går att läsa på Västerbottensteaterns hemsida.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons