Annons

Undvik oseriösa aktörer

Annons

Helen Nordström har lång erfarenhet i branschen och är en av cirka 45 hudterapeuter i Sverige som har mästarbrev.

ANNONS Skönhetsbranschen har växt snabbt de senaste åren och allt fler väljer att regelbundet göra behandlingar – men marknaden är oreglerad och det gäller att se upp för oseriösa aktörer.

Helen Nordström är i grunden undersköterska och blev klar hudterapeut 1989. 1994 öppnade hon en egen salong och sedan 1999 äger hon Aqua Spa i Skellefteå. Under sina år har hon sett hur branschen gått från att mestadels erbjuda spa- och må bra-behandlingar till att använda allt mer avancerade tekniker.

– Det går inte att jämföra den hudvård som erbjöds på 80- och 90-talet med dagens utbud. Idag är de produkter och tjänster som säljs via seriösa salonger och kliniker otroligt potenta och verksamma för huden, berättar hon.

TRYGGA BEHANDLINGAR
Hon är själv en av cirka 45 personer i Sverige som har mästarbrev inom yrket – och alla på Aqua Spa vidareutbildas ständigt för att hänga med i utvecklingen.

– Vi vill erbjuda trygga behandlingar och ser det som en självklarhet att alla som jobbar här har rätt utbildning, säger Helen.

I takt med att skönhetsbranschen vuxit har det dock dykt upp en del oseriösa aktörer på marknaden.

– Socialdepartementet har arbetat fram förslag på ny lagstiftning men i dagsläget finns inget regelverk. Vem som helst kan idag beställa produkter på nätet från utländska sajter och utföra behandlingar. Dessa produkter behöver inte vara godkända på den Europeiska marknaden, säger Helen.

Kolla efter den här loggan på din salong så vet du att de har rätt utbildning.

Att göra behandlingar hos någon som inte har rätt utbildning och/eller produkter som är okontrollerade kan ställa till det rejält. Kosmetiskt tatuerade ögonbryn och fransförlängningar kan framkalla allergiska reaktioner. Nagelförlängningar kan ge nagelsläpp och svamp om de inte utförs på rätt sätt.

– Många väljer att gå till den som är billigast, men det kan bli ett väldigt dyrt alternativ i slutändan om inte allt går som det ska, säger Helen.

Hur ska man veta vem som är seriös?

– Ställ mycket frågor. Fråga efter vad personen har för utbildning, certifikat och försäkringar. Vad gäller om något går fel? Verkar priset rimligt om du jämför med andra aktörer? Fråga också alltid efter ett kvitto. Får du inget kvitto på behandlingarna eller produkterna så gäller inga försäkringar ifall någon komplikation skulle uppstå.

Ett annat sätt är att titta efter SHR-symbolen – Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation logga.

– För att vara ansluten till SHR måste man ha rätt utbildning och det är ett kvalitetsmärke för att veta att det är en seriös aktör, säger Helen.

Megafonen Native


AQUA SPA SKELLEFTEÅ

Aqua Spa är en auktoriserad SHR-salong med välutbildad personal. Hos oss får du personlig och professionell vägledning. Med kunskap och kvalité ger vi våra kunder det bästa.

Adress: Stationsgatan 8, Stadshotellet
Telefon: 0910-560 00
Hemsida: www.aquaspa.se

Läs mer och boka tid här »


Sponsrat inlägg: Hela denna sida är en annons från Aqua Spa i Skellefteå.

Vill du också ha en sponsrad artikel? Kontakta oss på info@megafonen.nu eller läs med på www.megafonen.nu/annons.


Annons
Annons
Annons
Annons
Annons