Annons

Mer norrländskt till Trästock

Annons

Lisa Miskovsky. Foto: Pressbild

NÖJE Idag presenterar Trästockfestivalen tre nya akter – alla från norra delen av Sverige.

Tidigare i veckan släppte Trästockfestivalen att Säkert! kommer till sommarens festival – och ny fyller de på med ytterligare tre akter. De tre akterna är Lisa Miskovsky, Algesten och Johan Airijoki.

– Denna gång blev det inte en lika lång väntan (det är svårt att hålla sig ibland) då vi har trevliga nyheter att ladda upp helgen med, skriver arrangören och fortsätter:

– Vi gillar så klart att boka de som har någonting gemensamt med Skellefteå och dess musikliv. Alla dessa tre akter kommer nämligen från Norrland och passar med sin musik helt rätt in på festivalens musikscen som riktar sig till alla. Texter på svenska och engelska med starka budskap förmedlar dem allihopa.

Lisa Miskovsky har som soloartist har Lisa sålt mer än 200.000 ex av sina tre album (Lisa Miskovsky, Fallingwater och Changes), fått guld och platinaskivor, toppat albumlistan och mottagit fem Rockbjörnar, otaliga grammisnomineringar och två Grammis. Algesten – som heter Jakob Nyström – beskrivs som en av Pop-Umeås bästa låtskrivare och är tillbaka efter flera års tystnad. Johan Airijoko släppte 2015  sitt debutsoloalbum Vissa saker måste brännas som mottogs med en fyra I DN och fullsatta konsertlokaler runt om i landet. Under våren 2017 är Johan aktuell med ett nytt album.

Sedan tidigare är Säkert!, Linnea Henriksson, Julia Frej och Heavy Tiger bokade. Festivalen arrangeras den 21-22 juli på Nordanå.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons