Annons

Den prisade kortfilmen Sickla

Annons

Klicka här för att se filmen direkt på Vimeo.

FILM Skellefteågängets film Sickla – som har prisats flera gånger om förra året – finns nu att beskåda för allmänheten.

2015 åkte Sandra Kilpeläinen Norman, Sofia Andersson Lundberg, Elias Bergkvist och Oscar Byström till Ghana genom projektet Skellefteå Stöttar. Totalt samlade de ihop över 120 000 kronor och genomförde en rad förbättringar på det barnhem de besökte.

Under vistelsen spelade de även in dokumentären ”Sickla”. Filmen har vunnit två priser på Västerbottens Allmänna filmfestival, Storspoven på Umeå Europeiska Filmfestival, och Bästa foto på Novemberfestivalen.

– Nu kan vi äntligen visa upp vår korta dokumentärfilm ”Sickla”, som handlar om Emmanuel, en femtonårig pojke vi träffade under vår vistelse i Ghana. Följ med Emmanuel i hans inre tankar om sin tillvaro, framtiden och världen utanför barnhemmet, skriver de på sin Facebooksida.

Bakom filmen stod förutom gänget som besökte barnhemmet i Ghana även Johan Lindström som stått för animationerna. Filmen är producerad i samarbete med Film i Västerbotten.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons