Annons

”Julklassiker i helt ny kostym”

Annons

Lise & Gertrud pressbild foto: Tina AxelssonLise & Gertrud. Foto: Tina Axelsson

NÖJE Efter flera års bejublade julkonserter på Konserthuset i Stockholm tar artistduon Lise & Gertrud sin föreställning ut på turné.

Fredag den 9 december når turnén Skellefteå och Nordanåteatern.

– I sin julkonsert ”Nu är det jul igen  – Julklassiker i helt ny kostym” ger de sig i kast med några av våra mest älskade och i viss mån sönderspelade julhits. Låtarna får sig en ordentlig omgång och tolkas på ett helt nytt sätt, skriver arrangören i ett pressmeddelande.

Utöver sin tolkningsförmåga har Lise & Gertrud utvecklat ett eget och personligt mellansnack som rymmer både vardagliga iakttagelser och en befriande självdistans.

– Det blir något magiskt över en duo som träffat rätt. När två människor möts som om de aldrig varit ifrån varandra: Hasse Tage, Ginger Fred och Simon Garfunkel. Röster som går i och ur varandra med telepatisk timing, meningar som påbörjas av den ena och avslutas av den andra – precis som artistduon Lise & Gertrud.

Sedan starten 1998 har duon producerat 20 produktioner i eget namn, spelat in 6 CD skivor och 2 DVD:er. Medverkat i otaliga Svenska TV program som bland annat Nobelfesten, Svenska riksdagens öppnande och Allsång på Skansen.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons