Annons

Här öppnar en ny restaurang

Annons

CoastersI de här lokalerna ska en ny restaurang öppnas enligt uppgifter till Megafonen.

MAT Enligt uppgifter till Megafonen kommer en känd restaurang-kedja att öppna i de lokaler som Coasters funnits: “Texas Longhorn är ett alternativ”.

Sedan en tid tillbaka har det varit känt att restaurangen Coasters i Skellefteå varit till salu.

– Mitt och Urbans mål från början var att driva Coasters på sidan av våra huvudsysslor men det gick inte längre, men vi är verkligen jättenöjda med den tiden som har varit. Vi har dubblat omsättningen sedan starten och jag vill verkligen passa på att skicka en eloge till personalen som kämpat hårt – utan dem hade det aldrig gått, säger Peter Melender som ägt Coasters med Urban Åhdén sedan 2009.

Nyligen blev det också klart med ny ägare – och nu kan Megafonen berätta om vilket koncept som med stor sannolikhet kommer att flytta in i lokalen. Enligt uppgifter rör det sig om Texas Longhorn.

– Det förs diskussioner med flera olika koncept, varav Texas Longhorn är ett, säger den nya ägaren som inte vill avslöja mer än så i skrivande stund.

Texas Longhorn är ett steakhouse som inriktat sig på bland annat burgare och ribs. Restaurangerna finns som två koncept, Burgers & Deli-restauranger och Longhorn Steakhouse. Vilken av de två varianterna som ska öppna i Skellefteå vet vi dock inte.

Den första Texas Longhorn-restaurangen öppnade 1994 i Stockholm, och sedan dess har konceptet växt till att ha totalt 31 serveringsställen i Sverige, varav Östersund och Umeå är de orter som ligger närmast Skellefteå.

– En av de viktigaste faktorerna till vår framgång är att vi sätter kvalitet främst. Jag är otroligt stolt över allt vi åstadkommit under dessa år, och att vi varje dag erbjuder våra kunder hög kvalitet till ett bra pris. Det absolut viktigaste för mig är att vi har roligt och är stolta över det vi gör. Vår framtid är ljus och vi fortsätter vår resa dag för dag, skriver grundaren Philip Huntzinger på företagets hemsida.

Enligt Megafonens källor kommer restaurangen i Skellefteå att drivas av lokala ägare som ett franchisekoncept, och vad vi erfar påbörjas ombyggnationerna under sommaren för att vara redo att öppna i höst om allt går som planerat.

Artikeln är ett utdrag ur nya numret av Megafonen:

Klicka här för att läsa tidningen i helskärm.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons