Annons

Mycket mer än ett rekord

Annons

rekordmatchen2014

NÖJE Rekordmatchen är ett event där Skellefteå FF försöker slå det nuvarande publikrekordet 8624 personer – men även ett arrangemang för att bidra till en levande fotbollskultur och att skapa bättre förutsättningar för människor att idrotta.

Rekordmatchen arrangerades för första gången sommaren 2014 i samband med derby mellan Skellefteå FF och Umeå FC. Rekordet – som lyder 8624 personer – blev inte slaget. Men det var ändå en succé med stor publik.

– Det är självklart spännande att utmana publikrekordet på 8264 personer och kul att bjuda folket på roligheter. Men det övergripande syftet som föreningen generellt jobbar med är att höja fotbollen i Skellefteå. Både kvalitets- och arrangemangsmässigt. Skellefteå FF spelar rolig fotboll och borde kunna locka fler människor till Norrvalla IP än vad man idag gör, säger Nicklas Boman på Skellefteå FF.

Eventet är även ett sätt att skapa bättre förutsättningar för människor att idrotta då 20% av vinsten går till stiftelsen Idrott För Alla.

Vad är nytt i år?

– I år kör vi gratis entré, något som möjliggjorts av både näringsliv och kommun. Rekordmatchen kommer även att hylla Skellefteås fotbollshistoria genom ”Legendernas Kamp”, en uppvisningsmatch mellan rivalerna från 90-talet; Skellefteå AIK Fotboll och Morön BK. Sen kommer femkampen mellan våra hockeystjärnor att höja intresset ännu mer.

– Lägg därtill utlottning av en massa priser, autografskrivning, rekordförsöket samt festligheter inpå småtimmarna i Scandic-tältet. Vi känner att arrangemanget 2015 är mer komplett och i år verkar vi även vara kompis med vädergudarna.

Programmet för lördagen ser ut som följande:

13:00
Portarna slås upp!
IFA och Skellefteå kommun i bollhallen. IFA:s dragplåster (NHL/SHL-stjärnor) & läsligan.

14:00
Femkamp mellan hockeystjärnorna på konstgräset. Barn och ungdomar får utmana deras resultat i bollhallen och deltar då i en utlottning av fina priser. Läsligan informerar och inspirerar unga till läsning i bollhallen och lottar ut böcker osv.

15:00
Scandictältet öppnar för servering av mat och dryck.

16:00-17:45
Match SFF-Selånger

17:45-19:15
Middagspaus – Scandic-tältet. Eventuella föreläsningar.

19:15-19:30
Presentation av ”Legendernas kamp”
Match mellan Skellefteå AIK Fotboll – Morön BK anno 1990-1995. Introduktion av spelare/profiler samt intervjuer under uppvärmningen.

Ove Enmarks Stipendie initieras och delas ut till en eldsjäl under eventet.

19:30-21:00
Match ”Legendernas kamp”
Med omkringliggande tävlingar, intervjuer osv.
Matchen: 2×25 minuter + en spännande trekamp.

21:00-01:00
Partykul i Scandic-tältet med coverbandet ”Hats over Hill”

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons