Annons

Trästocks fjärde artistsläpp

Annons

skizz

NÖJE Artist från TV-succén Jills Veranda till Trästockfestivalen

Trästockfestivalens fjärde artistsläpp innehåller en hel del som ger sommarens festival en ytterligare bredd.

Det är b.la PSL-hyllade rapparen Gonza-ra och Rikard Skizz Bizzi, senast sedd i TV-succén Jills Veranda, bröderna Ljunggren som formar bandet Trummor & Orgelsom rör sig mellan jazzen, psykadelikan och popen och som gjort musik både med Ebbot Lundberg (The Soundtrack of Our Lives) och Peter Morén (Peter, Bjorn and John) samt Nicole Sabouné med sitt sound som påminner oss om 80-talets brittiska postpunkera.

Trästock kommer att bjuda på konserter på Nordanå man inte vill missa och som man kommer att minnas.

TRUMMOR & ORGEL

Det märktes redan på förra skivan från 2011 att Trummor & Orgel var på väg någonstans. De hade redan då kommit en bit bort från den 60-talsdoftande jazzen där allting började och rört sig närmare nuet. Medsitt femte album skulle man nog kunna påstå att de tar steget fullt in i
samtiden. Och de gör det med en popskiva på sitt eget speciella vis.

NICOLE SABOUNÉ

Genom singlar som “Unseen Footage From A Forthcoming Funeral”, “Conquer or Suffer” och ”I Surrender” har Nicole Sabouné redan skapat sig ett namn. Hennes musik förenar det sena 70-talets avskalade new wave med ett suggestivt driv, en uppenbar kärlek till hudnära
formuleringar och ett passionerat men stilrent uttryck som andas 2013.

Musiken har tydliga referenser till det tidiga 80-talets postpunk och orkestrar som Joy Division och Siouxsie and the Banshees. Rockikonerna David Bowie och Patti Smith har präglat Nicoles uttryck och Sveriges egen Bowie, Ola Salo, har gett henne sin välsignelse.

RIKARD SKIZZ BIZZI

Rikard “Skizz” Bizzi har en imponerande meritlista. Som ena halvan av Up Hygh, släppte han 2006 “The Venus Album” som rosades i musiktidningar och väckte uppmärksamhet utomlands.
Med sin andra grupp, Stockholmssyndromet, har Skizz under de senaste åren levererat odödliga klassiker som “Lårparti”, som blev både P3 Guld- och Kingsize-nominerad. För inte tala om hans oförglömliga insats som producent och rappare på en av förra årets största
svenska hiphop-låtar: Sjukstugans “Zig Zag”.

ÜNI FOREMAN

Üni foreman har ingen lust längre att vänta på att den svenska musikindustrin ska dö, de har tagit det i sina egna händer. Med deras nya singel “Gold” har de skrämt recensenter ur sina fåtöljer runt om i Sverige. Samtliga har förutsett Üni foremans världsherravälde och är villiga att dansa efter deras pipa. Herregud tänker ni, och med all rätt!

I år kommer Üni foreman till Trästock igen, de kommer få er att dansa efter deras pipa och pissa ned er av extas medan de förhäxar Trästockområdet i en reverb-dränkt disharmoni.

GONZA-RA

På debutsläppet “PRE” hamnar Joseph, född 1994 i Storuman (Lappland, Dirty North!) och producenten DAVR i gott sällskap. Med gäster som barndomsgrannen ERK (från TRAINSPOTTERS), hypade duon BRODER JOHN & FRIMAN samt DJ-veteranen CHEFEN etableras Gonza som ännu ett friskt tillskott till norrlands redan starka rapscen med sitt funkiga och unika sound.

VÄSTERBRON

Västerbron. Stockholmsk lo-fi-punk på Skånska. Det var planen. Men bygget resulterade snarare i en bro mellan nutida skramlig svensk mollpunk och amerikansk emo anno 1997. Eller en bro över ett vatten bräckt av norrländskt vemod och välbalanserad skånsk motvilja.

Den ursprungliga skissen av Västerbron gjordes av Peter och Patrik i Nevadaöknen efter att ha rest 8881,5 kilometer bara för att bli besvikna på At the drive-ins comeback. Första tegelstenen las tillsammans med Anton och Viktor sommaren 2013 och officiella invigningen sker den 10 februari 2014 i form av första singeln “Om du säger det så är det så”.

THE HANGED MAN

The Hanged Man är Rebecka Rolfarts soloprojekt, tidigare gitarrist i Those Dancing Days, sedan bas/gitarrist i Vulkano och nu har alltså The Hanged Man sjösatts. The Hanged Man uppstod i lugnet efter stormen, i en tid av stillhet då världen plötsligt vänts upp och ner.
Inspirationen kommer från mörka platser som skogar, himmel och hav – också det egna huvudet där det inre är en sjö. Platserna är nödvändigtvis inte skrämmande, snarare trygga. Det är på dessa platser mörkret blir till ljus och där själen får utrymme att skrika ut sitt behov
av bekräftelse.

VAKEN

Som en atombomb som slår rätt ner i din filtallrik en törftig november-tisdag. Vaken ser hur trött du är, fattar hur stor skillnaden är mellan dina drömmar och din vardag. Låtarna är en varm bringa mot dina skulderblad, en ihärdig låga under dina fötter.
Vaken blandar de allra mest medryckande, vemodiga melodierna med noisiga, reverbdränkta gitarrer och tryckande distad bas med all den lo-fi-estetik och DIY-anda en någonsin kunnat drömma om. Det är långsamt och snabbt, ledsamt och glatt, spontant och genomtänkt. Detta
blir deras Trästocksdebut.

HALM

HALM är ett ungt band bestående av fyra tjejer från Sävar en by i Umeå i Västerbotten. Deras repertoar består av egna tolkningar av andra artisters låtar och egna bluegrass-inspirerande låtar som skildrar både sprittande glädje och livets mörka sidor. De har haft ett flertal stora
och små spelningar de senaste åren, bl.a. på Country- och Rockfestivalen på Gumboda Hed i juli 2012 och High Chaparral Country Music Festival 2013.

www.halmcountry.se

VOLGER

“This has got more jiggle than the Jello factory. It´s got more hooks than a bait shop. We put the lean in clean and the ice in nice.”
www.soundcloud.com/Volger

CRAYFISH COLONY

Lite lek med takt och ton, en gnutta självdistans och en massa självförnekelse. I år dukar vi upp som vanligt med experimentell jazz, funk, blues, rock och progressiv polka. Självklart är hela universum inbjudna till denna metaforiska kräftskiva som trots ignorerande av
kalendariska normer och biologiska förutsättningar garanterat kommer att leva upp till samma högtidsanda som Carl Lidboms KU-förhör.

Förslagsvis förvarnar ni svärmor, kokar kaffe, går en kvällskurs i bulgarisk folkdans och byter ut de bäska dropparna mot 85-procentig absint. Nu åker vi.

AUGUSTIN

Med 80- och 90-talsindiemusiken i ryggen skapar Augustin energisk pop i sann Skellefteanda. Vemodiga melodier blandas med skränig gitarr. Det är en karg ljudbild färgad av dess hembygd och texter med tydligt budskap, men där det lämnas kvar en del till lyssnaren att tolka.

THE LAST OF US

Ett metalcore band som bildades i Skellefteå hösten 2011. Om du gillar tunga riff och dödstungt skrik blandat med sköna mysiga melodier samt massvis med moshpits, så är det här ett band som du definitivt inte vill missa.

ALVIN FOG

Lämnad vid boet. Tappad bakom en vagn, överkörd av nästkommande bil. Hur är det med dig? Hur har din dag varit?

KAPERNAUM

Kapernaum bildades i november 2012 av Alexander Johansson och kamrater från det gamla bandprojektet Alex & the locals(2008-2009). Kapernaum är i sig som ett projekt en sorts backlash på ångest. Där det finns tankar kring livet och melankoli finns även poesi och musik och vi försöker tillsammans att pressa ut det här och kasta ut summan av det till publiken som en slags självterapi.

BRONKKO

Bronkko är ett femmannaband från Mellanbygden, från Umeå i söder upp till Skellefteå i norr. Vår hemmaplan är alltså Västerbotten. Vi spelar rock´n´roll med rötterna i 70- och 80-talet och består av: Henrik Kjellberg (gitarr och sång), Johan Karsikko (gitarr), Erik Forssell (bas), Johan Nordlander (piano och orgel) och Tobbe Pettersson (trummor).

Det är i första hand egna låtar som spelas även om ett par covers också finns med i låtlistan (bland andra av Motvind, Ted Ström och Rekyl) Texterna är på Svenska och musiken är en blandning av rock/soul/country och gitarrpop.

IN LIMBO

In Limbo är ett band från Boden som spelar rock med progressiva och experimentella inslag. Med en livlig scennärvaro och ett säreget sound bjuder de på en mörk och rivig musik. Till sommaren släpper bandet sin debut-EP Indifferent.

GALAGÄNGET

Musik, teater och showgruppen Galagänget återkommer även i år med sin sprudlande show som utlovar massor av glädje och underhållning för hela familjen.

Trästockfestivalen bjuder som alltid på både brett och smalt, nationellt och lokalt, någonting för alla helt enkelt. Från att ha startat som en lokal
angelägenhet har festivalen växt fram till en stor tvärkulturell händelse i regionen och i hela landet. Allting baserat och byggt på stadens ungdom
och dess engagemang för musik och kultur.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons