Annons

Satsar på skärgårdstrafik

Annons

Båt SkärgårdBilden är från ett annat tillfälle.

NÖJE Skellefteå vill inte vara en lucka i Bottenvikens skärgård. Därför satsas det i sommar på skärgårdstrafik i form av kryssningar och båttaxi.

– Det är viktigt att vi kan erbjuda våra medborgare och besökare möjlighet att åka ut i vår fina skärgård, säger fritidschefen Leif Gustafsson i ett pressmeddelande.

I sommar går det två båtar i skärgården utanför Skellefteå. Den ena kommer att utgå från Kinnbäck norr om Byske och den andra från Kurjoviken i Skelleftehamn.

Båten som utgår från Kinnbäck kommer att gå ut till Pite-Rönnskär men även göra turer i Kinnbäcksfjärden. Den kommer också att starta från Furuögrund och gå ut till Hamnskär och vidare till Halsön.

Båten som utgår från Kurjoviken kommer i mitten av augusti och erbjuder kvällskryssningar och lunchkryssningar. Lunchkryssningarna gör strandhugg på Gåsören med visning av fyrstugan. Det blir även två lunchkryssningar till Bjuröklubb varav en med gudstjänst i kapellet.

Båttaxi med Kinnbäck 1 går utvalda dagar mellan 26 juni till 3 augusti. Kryssning med M/S Laponia går utvalda datum mellan 13-20 augusti.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons