Annons

Rockband klart för Trästock

Annons

Graveyard

NÖJE Flera stora artister har den senaste månaden presenterats till sommarens festivaler i Skellefteå. Nu kan Megafonen även avslöja att det hyllade rockbandet Graveyard är bokat.

Utbudet till sommarens två största musikhändelser i Skellefteå, Stadsfesten och Trästockfestivalen, är på god väg att fastställas. De senaste veckorna har flera släpp gjorts och nu kan Megafonen berätta om ännu ett hyllat band som kommer att spela i stan.

Graveyard är rockbandet från Göteborg som prisats för bästa rock på P3 Guld-galan 2012 och kammat hem två Grammisar för Årets Hårdrock 2011 och 2012.

– Det känns verkligen bra. Graveyard är ett band som varit önskat under en längre tid och även ett band som alltid gör bra ifrån sig live, säger Tea Lindholm, verksamhetsutvecklare på KF Mullberget i Skellefteå.

Läs mer i nya Megafonentidningen (sida 8):

 

Förutom Graveyard släppte Trästockfestivalen ytterligare akter på onsdagsmorgonen:

Say Lou Lou

SAY LOU LOU

2012 laddade de då helt okända svenskaustralienska tvillingsystrarna i Say Lou Lou upp låten Maybe You på sin SoundCloud. Gensvaret lät inte vänta på sig och kort därefter släppte franska Kitsuné Records låten som singel. Sedan dess har de signats till Cosmos Music Group och Columbia Records UK, turnerat med Hurts och Foals och släppt flera singlar som spelats flitigt på P3. I december nominerades de som enda svenska band till Sound of 2014 av BBC. För tillfället jobbar bandet på att slutföra sitt debutalbum som väntas släppas till sommaren.

www.facebook.com/pages/Say-Lou-Lou/151106535039349

ETZIA

etzia

Etzia trädde in på den svenska reggae-scenen 2008 med låten ”Number On” på Partillos ”Högre Standard”. Sedan dess har Etzia gjort sig ett namn i Sverige och och förstärkte sin position på reggae- och dancehall-scenen genom att göra ett av sommarens bästa släpp: Gangstress EP.

Med den fem-spåriga EP’n visar Etzia upp ett brett artisteri med en helt egen stil. 2011 avslutade Etzia med att, vid sidan av artister som Aidonia, lägga ett spår på ”Musical Rebels riddim”, producerad av Supersonic.

www.facebook.com/Etziamusic <http://www.facebook.com/Etziamusic>

PARTIET

Det har gått fort för Partiet. Efter mindre än ett år tog sig 8-manna-bandet sig en given plats på den svenska reggaescenen. Hyllade av bloggare, journalister och festivalbesökare turnerar Partiet runt både Sverige och Europa. Ingen scen är för liten eller för stor för Partiet som har uppträtt på några av de fetaste festivalerna men också i vardagsrum och på gatan.

www.facebook.com/Partietreggae

LOVISA SAMUELSSON

Lovisa är multiinstrumentalisten som blivit belönad med Ted Gärdestad-stipendiet, turnerat i både Nordamerika och Europa, studerat på Kuba och skrivit filmmusik. Trots att hon länge skrivit låtar och varit aktiv i alla möjliga musikaliska sammanhang har hon inte släppt något album förrän nu. Med sin sångröst och sitt gitarrspel kommer hon att hänföra er vare sig ni vill eller inte! Under våren kommer hennes debutalbum.

www.lovisasamuelsson.com

TIKKLE ME

Tikkle Me är ett svensk elektroniskt pop-art kollektiv som bildades av Frida Herchenröther (programmering/sång) och Karin Taberman (klaviatur). Bandet har allteftersom förvandlats och växt från en duo till en kvintett, i ständig utveckling i samarbete med musiker, sångare, dansare, fotografer och filmare.

Turnéer i Sverige och ett antal framträdanden i länder som Tyskland, Ryssland, Vitryssland, Ukraina och Georgien har gett dem möjligheten att möta publiken och sprida musiken. 2013 signerade de med Gaphals och har hittills släppt tre singlar från det kommande albumet ”What Is Real” som släpps i April 2014. Tillsammans med producenten Niels Nielsen har ett mer dynamiskt uttryck tagit form, med mörkare beats och krispigare melodier.

www.tikkleme.se

CHICAGOJAZZEN

Chicagojazzen är multiinstrumentalisten Erik Karlsson som utöver att ha släppt tolv album under eget namn under de senaste sju åren också figurerat i lika många konstellationer (ex. Üni Foreman, Salenko, Dödmanstjärn, m.fl.) och är en drivande kraft bakom bolaget Periferin.

Som Chicagojazzen gör Karlsson gränslös musik; lika delar skev indie som själfull kassettsvajande doom och sprudlande pop. Med fjolårets “Smittfebern” (Zeon Light Kassett) tog han sina arrangemang och kollagekonst till nya höjder och fogade samman suggestiva drones, progressiv rock, repetitiva synthslingor och afrobeat med hans ständigt närvarande popsensibilitet. Och det låter fantastiskt.

http://c-h-i-c-a-g-o-j-a-z-z-e-n.blogspot.se/

OLIVER BOHMAN

Förra året debuterade han på Trästockfestivalens scen, i år är han tillbaka. Oliver Bohman har gått från klarhet till klarhet sedan succé-spelningen 2013. Vemodet är lika centralt som tidigare, men det senaste året har ett innerligare uttryck växt fram och musiken har större mognad och substans. Kärnan i Oliver Bohmans musik är som alltid den naiva ungdomen, omfamnad av rå gitarr och storslagen sång.

KARMA

karma

Via pojkrummet, ut i Asien och Europa och tillbaka till hemmaplan igen. Karma är barndomskompisarna som började med att förädla den svenska trallpunksvågen på 90-talet innan metal genren innebar både turnéer i Europa och försäljningsframgångar i Japan. Idag är cirkeln sluten. Färgade av sin historia kombinerar Karma kommersiellt tung gung med svenska, orädda textrader som träffar mitt i hjärtat. Kompetenta musiker med en förkärlek till melodier som fastnar vid första lysningen.

https://www.facebook.com/musik.karma

DEN TASMANSKA TIGERN

Ur maxibesök, pringlesrör och sargade sälar växte något vackert fram. Melankolisk rock full av tonårsångest och en skrikande längtan efter något mer. Om den tasmanska tigern sägs inte mycket, men shiet va stor käft den hade.

https://www.facebook.com/dentasmanskatigern

BRUTAL BEYOND BELIF

Brutal Beyond Belief är rock-kvartetten från huvudstaden som inte lämnar någon oberörd. Deras kompromisslösa rock‘n’roll pendlar mellan ösigt ångvältsröj och svängig urtidsrock. Detta kombinerat med en svettig scenshow som inte låter någon stå stilla innebär en given succé. Så ta på dig din jeansjacka, släpp ut håret och gör dig redo för ditt nya favoritband!

https://www.facebook.com/brutalbeyondbelieftheband

ROADS & RIVER

Hallå, vi borde ju bli ett band!” var en mening som gastades under en fest 2011. Vem som yttrade orden är oklart, men ett band blev det. Roads & Rivers, som består av Anthon Johansson, Samuel Granlund och Nils Larsson, spelar vad man kan kalla en cocktail av pop, folk, country, indie och klassisk rock. Mums! Under 2013 släpptes deras debutalbum ”Dusty Feet on Evening Grass”, och de gör nu sin första spelning i deras hemstad, uppbackade av Robin Eriksson och Stefan Tjerngren.

EARTH RIOT

Earth Riot är ett amerikansk inspirerat punkrock band från Luleå som bildades av Johan Engström,Emil Nilsson och Niklas Bergwall hösten 2012. Bandets låtar har väldigt olika karaktärer då Johan kommer från en bakgrund av Thrash Metal och punkrock, Emil inspireras av indie pop/rock.Texterna har likt medlemmarna olika karaktärer beroende på vem som har bidragit till texterna, de handlar om kärlek, misär, makt, politik och krig.Hösten 2013 flyttade Niklas till södra Sverige och blev efter ett få månader ersatt av den nya trumslagaren Samuel Hannu. Så nu är dom redo för vad 2014 har att erbjuda.

Bandet har under sin korta tid hunnit med att spela 3 spelningar i Italien, Spelat på Luleå Hamnfestival och förra årets upplaga av Trästocksfestivalen. Earth Riot släppte ett 8 spårigt demo album den 19 januari 2014 ”About Time For A Shivering Harmony” som finns på Bandcamp, Itunes och Spotify.

https://www.facebook.com/earthriotband

ANJANGT

ANJANGT har formats och skulpterats i knappt ett år, men tanken om detta band har existerat ända sedan 2010. Viljan att skapa, vara kreativ och att gå på magkänsla var stöttepelarna när ANJANGT grundades. Musikmässigt är det skevt och kärvt, utan att vara för pretentiös, utan för att det känns rätt. Det är hårt, men med smäktande indieslingor som smeker över ditt huvud. Vi är vad vi är, inget mer, ärligt och sant. Medlemmar från Moloken, Totalt Jävla Mörker, Kevlar, Revolta, Raining Bombs.

NOLL TOLERANS

En del av den nya vågen av Umeå Hardcore. Trots den klassiska hardcoregrunden, räds inte bandet av att blanda in annorlunda influenser i soundet. Bandet blandar därmed det bästa från Umeås två bästa genrer: Hardcore och Hip Hop. Debut-EP’n ”Det Här Är Bara Början”, som gästas av Gonza-Ra, släpps i sommar. Arga texter med politiska budskap, Groove & Tunga Hardcorepartier sammanfattar det som är Noll Tolerans.

https://www.facebook.com/NollToleransHC?fref=ts

SISTA BRYTET

När känslan inte går att stoppa, och kommer rakt ut från hjärtat utan genvägar.
När musiken inte mellanlandar eller bromsas någonstans.
När intryck går direkt från pennan till micken.
Sista Brytet är enkel -77punk/pop med inspiration från The Vibrators, Dead Boys, The Vapors mfl.
Släpper sin andra EP i slutet på sommaren.

https://www.facebook.com/sistabrytet

THE DERELICT DEAD

The Derelict Dead spelar hårdrock med rötterna i det ljuva 70-talet. Tunggung, punk och nedstämd blues blandas friskt och skapar en intressant hybrid som bara måste upplevas. Bandet i sig är relativt nytt, men när man tar en närmare titt på medlemmarna står det klart att det är veteraner det handlar om.

https://www.facebook.com/TheDerelictDead

BARNTEATER – BAGAGERESAN AV LULEÅ STADSTEATER

BAGAGERESAN är en fysisk föreställning som på ett lekfullt sätt berättar om två barns olika förutsättningar och erfarenheter. Kan de genom leken förstå varandra fast de inte talar samma språk?

Föreställningen spelas på svenska och meänkieli.

Stora Trästockplaylisten:

Följ den så håller du dig uppdaterad om vad som kommer på festivalen den 10-12 juli.

För att spara ner playlisten till ditt Spotify-konto, klicka HÄR och sedan på Follow

(För att spara ner playlisten till ditt Spotify-konto, klicka HÄR och sedan på Follow)

Trästockfestivalen arrangeras 10-12 Juli på Nordanå i Skellefteå.

Se tidigare artistsläpp här »

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons