Annons

Från fotboll till bankman

Annons

SEB AnnonsSEB Björn Kärnebro

ANNONS När Björn Kärnebro växte upp i lilla Masugnsbyn tio mil utanför Kiruna drömde han om att en dag bli fotbollsproffs.

Fotbollen har sedan följt honom hela livet även om tanken inte var att han skulle hamna i Sunnanås ”gubbgäng” i division IV.

– Jag kämpade för att bli riktigt duktig men blev aldrig så bra som jag ville, berättar han när vi slår oss ner i kontoret på Södra Järnvägsgatan i Skellefteå.

2001 – när proffskarriären gått i krasch – påbörjade han en treårig utbildning till Idrottspedagog i Umeå.

– Jag hade ingen riktig plan om vad jag ville bli men allt eftersom de tre åren gick kände jag att jag ville bredda utbildningen med något mer. Ekonomi hade jag alltid varit intresserad av och det finns många likheter mellan idrottsvärlden och affärslivet.

Hur menar du då?
– Det är inte alls olika. Det handlar i grunden om att driva mot mål. De som tar sig någonstans är de som jobbar hårt och påverkar framtiden själv. Under utbildningen kom jag till insikten att vi äger våra beslut själv och att vi måste lägga ner jobbet först – och sedan få belöningen. Många önskar att det vore tvärt om.

TRIVS I SKELLEFTEÅ
I Umeå träffade Björn sin nuvarande fru Emma och 2005 flyttade de till Småland där Björns bankkarriär tog fart.

– Jag sökte jobb i kundtjänst på SEB i Älmhult och fick det. Det fungerade bra för mig och jag blev tillförordnad kontorschef. Det var ett litet kontor men gav mig en större roll där jag fick ta mer ansvar.

När Björn och Emma fick sitt första barn, Alice, började de dock prata om framtiden och vart de skulle bo. Valet föll på Skellefteå nära Emmas föräldrar.

– Det jag hade sett av Skellefteå var E4:an och Norrvalla när vi varit här och spelat fotboll. Jag hade kanske inte världens finaste bild av staden men nu när jag bor här har jag insett att den är så mycket mer. Skidspår som nästan ligger i centrum, alla fina områden och bra förskolor och skolor. Det är helt enkelt ett bra ställe för barnfamiljer. Tryggt, nära och trevligt.

Björn Kärnebro SEB

FÖRETAGSRÅDGIVARE
I Skellefteå jobbar Björn som företagsrådgivare på SEB där han gärna hjälper dig som företagare med finansiering och placeringar.

– Jag försöker vara flexibel, lättillgänglig och nära mina kunder. Det handlar om att du ska få ett förtroende för mig och att vi tillsammans ska hitta en bra lösning. Vi som bank ska vara ett bollplank och samarbetspartner, inte en motpart, säger Björn som gärna välkomnar in nya kunder:

– Behöver du finansiering eller råd? Vi gillar entreprenörer som har bra idéer. Vår roll är inte att vara riskkapitalist, men jag lovar att lyssna och se vad vi kan göra.

Så kontaktar du Björn:

E-post: bjorn.karnebro@seb.se
Tel: 0910 – 48 07 06
www.seb.se/skelleftea

SEB Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons