Annons

Filmtips: Romantiska filmer

Annons

The-Notebook
(på bild: en av de mest klassiska pussar som pussats sedan pussarnas begynnelse)

FILM Det har just varit alla hjärtans dag, och för er som inte kan få nog av kärleksfyllda stunder i era liv kan denna mini-lista vara något för er.

Vid det här laget bör de flesta ha sett filmer som Dagboken, Amélie från Montmartre och Dear John. Trots det finns det fortfarande en hel drös med fina filmer som får hjärtat att skutta till lite extra.
Den första är:

Casablanca (1942)
casablanca

När motståndsaktivisten Viktor Laszlo erbjuder sin fru i utbyte mot att bli satt i säkerhet i Casablanca står Rick Blaine (Humphrey Bogart) inför ett dilemma. Ilsa Lund (Ingrid Bergman) är nämligen en gammal fling till Blaine. En klassisk kärlekshistoria som bör ses.

 

Garden State (2004)
Garden State

När Andrew Largeman får reda på att hans mor gått bort, åker han för första gången på nio år tillbaka till sin hemstad. När han kommer tillbaka träffar han Sam, som får honom att öppna upp och ta itu med både sina problem och sina förträngda känslor.

 

(500) Days of Summer (2009)
500days

En av mina favoriter i denna genre. Dels för att jag verkligen gillar Joseph Gordon-Levitt, och även för att filmen som helhet är så snyggt paketerad. Manuset, musiken, bilderna, skådespelarna – ja, allt stämmer i denna romantiska dramakomedi.

 

Moonrise Kingdom (2012)
moonrise

När pojkscouten Sam en dag flyr iväg med flickan Suzy tillsätts en stor sökoperation för att hitta de två rymmarna. En hjärtlig berättelse om ungdomskärlek med ett intressant bildspråk. Rekommenderas varmt; Wes Anderson-torsk eller ej!

 

Du gör mig galen! (2012)
silver linings

Pat och Tiffany lär känna varandra efter att de båda drabbats av trauman i sitt liv som lett till psykiska besvär, något som kommer att förena dem i en minst sagt intressant vänskap. Bra skådespeleri och trots den allvarliga kontexten blir det många roliga scener.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons