Annons

Louises mönster på tapeten

Annons

Foto, bildspel: Louise Holmström / MrPerswall.se.

INREDNING Skellefteåbon Louise Holmström blev tillfrågad att vara med i Mr Perswall nya kollektion och tackade ja. ”Att komma med i kollektionen var ingen självklarhet, men jag blev utvald och är väldigt hedrad över det.”

Louise Holmström är 27 år och bor i Skellefteå där hon jobbar som grafisk formgivare och produktdesign i sitt eget företag Louise Holmström Design.

– Främst med mönsterformgivning för textil, tapet, artefakter av alla dess slag.

Hon beskriver sig själv som en fruktansvärt passionerad och nyfiken formgivare med ena foten i Paris och med den andra i den svenska skogen. Galet intresserad av musik och möten med nya människor.

Hur kommer det sig att du fått formge den här tapeten?

– Jag blev kontaktad av Mr Perswall för att delta med mönster till den nya tapetkollektionen Interaction där mina mönster heter ”Silent language”. Att komma med i kollektionen var ingen självklarhet, men jag blev utvald och är väldigt hedrad över det.

Varför just teckenspråk?

– Eftersom temat var Interaktion samt att jag alltid varit intresserad av kommunikation och språk, blev teckenspråket ett spännande område för mig att utforska och försöka visualisera som tapet. Teckenspråket är ett perfekt sätt att få människor att interagera. Tänk dig denna tapet i arbetsrummet eller i ett väntrum. Perfekt sysselsättning medan man dricker sitt kaffe med kollegorna, eller varför inte sätta upp tapeten på skolor, sjukhus etc.

Hur ser framtiden ut för dig? 

– Jag är nyföretagare och hoppas med åren kunna öka min verksamhet med fler medarbetare och fler spännande uppdrag runt om i världen. Jag vill gärna arbeta med andra lokala förmågor här i Skellefteå samt internationellt. Det finns även planer på att en vacker dag flytta tillbaka till Paris.

– Men jag tar en dag i sänder och försöker mest bara ha fruktansvärt roligt på mitt arbete.

svenska
Se fler bilder i bildspelet längst upp på sidan.

Tapeten heter ”Silent language” består av två tapeter med teckenspråk- ett på svenska och ett på engelska och ingår i tapetkollektionen Interaction. Kollektionen släpptes nyligen och hittas här »

Följ Louises arbete på:
http://louiseholmstromdesign.blogspot.se/
https://www.behance.net/louiseholmstr

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons