Annons

Veckans filmtips: Mr. Nobody

Annons


mrnobody2

FILM Nemo Nobody är, år 2092, den äldsta levande människan vid hundraarton års ålder. När han ligger på sin dödsbädd går han igenom sitt liv och de olika val  han gjort, men också de val han önskar att han gjort istället.

Filmen börjar på en tågstation där Nemo, åtta år gammal, måste välja vilken av föräldrarna som han vill bo med efter deras separation. Historien tar upp vikten av våra livsval, och hur svårt det är att egentligen välja ”rätt”. Temat påminner smått om ”The Butterfly Effect”, där små val vi gjort för stunden senare präglat en stor del av hur vårt liv utspelat sig. En otroligt vackert ihopsydd film med ett bildspråk som är något extraordinärt. Detta är kanske inte en film du slår på när du bara vill slötitta på något, utan snarare en film som du koncentrerat följer under två timmar för att sedan bära med dig i huvudet en lång tid efteråt.
Mr. Nobody är smart, tänkvärd och underhållande rakt igenom, utan tvekan en av mina favoritfilmer – se den (men du bör inte vara trött, för då kan den lätt bli lite grötig, så om du är trött kan du kanske se antingen Dr. Dolittle eller Polisskolan 5 som kräver mindre engagemang och tankekraft).

Trailer:

IMDb 7,8

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons