Annons

Har du inte gjort Aji än?

Annons

Då föreslår jag att du gör det!
Och vet du inte hur man gör så går du raka spåret och hämtar den nya Megafonentidningen för där finns receptet.

Gårdagens middag blev en nudelwok med kyckling.
Gott, snabbt och enkelt.
Jag gjorde en mild variant för att det skulle passa alla familjemdelemmar, men med en burk Aji i kylen så kan alla som vill ta för sig efter eget behov av chili.
Aji är så gott och användbart istället för färsk chili, sambal eller chiliflakes.
Om man vill ha hetta i sitt liv alltså.

20120628-154529.jpg

Mild kycklingwok för 4

2 stora kycklingfileér (ca 600 gram)
sesamolja
3 morötter i strimlor
3 salladslökar i tunnare skivor
1 röd paprika
3-5 champinjoner (beroende på storlek)
en näve färsk vitkål i breda strimlor
1 dl oystersauce (finns i asiatiska butiker men även på tex Ica)
½ dl vatten
2 msk socker
1 msk fisksås
Aji eller sambal efter smak (eller lämna det och ha som bordskrydda)
ev lite salt eller mer fisksås
rostade cashewnötter

Börja med att rosta cashewnötter.
Det gör du i en torr panna på hög värme. Häll i nötter, rör runt hela tiden tills de fått fin färg, salta och häll i skål.
Strimla alla grönsaker och sätt lite olja i samma panna. Lägg i grönsaker och fräs på hög värme några minuter. Se till att inte steka för länge, krispiga grönsaker vill vi ha!
Kycklingen strimlar du under tiden.
När grönsakerna är klara lägger du dem i en skål på sidan och bryner kyckling i sesamolja också tills den fått fin färg och är genomstekt.
Tillsätt ostronsåsen och vatten, fisksås, socker och chili.
Blanda. Smaka av med ev lite salt eller mer fisksås.
Tillsätt grönsakerna och din wok är klar!
~

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons