SKELLEFTEÅ Provsmakades på onsdagsaftonen – här är hela menyn.
På onsdagen samlades delar av skolornas elevråd för att provsmaka den meny som ska serveras på balen i Skellefteå den 5 juni.
Till huvudrätt kommer en sotad oxytterfilé med ljummen sommarsallad serveras. Till det en hyvlad parmesanost samt potatis-kaka och rödvinssås.
– Det här var riktigt bra. Jättegott och en bra portion, säger Malin Larsson från John Bauer.
– Det var smakrikt och salladen var riktigt fräsch. Kul med ost, lime och ärtskidor i den, säger Emelie Holmström från Balderskolan.
Efterrätten består av två sorters pannacotta (vanilj och choklad) med färska bär, chockladsticks och hallonsås.
– Den bästa pannacottan jag har ätit. Fräscht upplägg och goda bär. Bra konsistens på pannacottan, säger Emelie.
Allt som allt var provsmakarna väldigt nöjda.
– Till och med jag blev mätt, säger Robin.
Balen arrangeras på Verandan den 5 juni.