Annons

Oplanerad färgskala

Annons

Igår skulle göra en wok, den barnvänliga varianten som inte är stark, och inser att alla grönsaker jag har i kylen är just gröna. Så det blev en grön wok helt enkelt.

Till den här woken hade jag ingefärsmarinerat kyckling som för övrigt är min absoluta favoritmarinad när det gäller kyckling. Den passar även att marinera fläskkött eller till exempel lax.
Men du behöver inte ha det, det går fint med okryddade kycklingfileér också.

~

Mild grön wok med kokosmjölk för 4

1 paket äggnudlar
2-3 kycklingfileér i strimlor
en näve sockerärtor
1 pak choi, stora bitar
1 broccolistånd, i buketter
10 cm purjolök, breda strimlor
½ zuccini, munsbitar
1 burk kokosmjölk
1 pressad lime
riven ingefära, nån matsked
chiliflakes
Ketjap Manis (ljus Indonesisk soya)

1. Koka upp vatten och blanchera (hastigt koka) broccolibuketter. Kyl snabbt.
2. Koka äggnudlar och bryn kycklingen.
3. Ta upp kycklingen ur woken/stekpannan och lägg i och bryn purjo, zuccini och sockerärtor en stund.
4. Lägg i pak choi och broccoli och bryn hastigt.
5. Häll i kokosmjölk, lime och ingefära.
6. Låt koka upp och smaka av med chiliflakes och Ketjap Manis.
7. Blanda med nudlarna och servera chiliflakes, Ketjap Manis och cashewnötter till.
~

 ♥

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons