Annons
Annons

Mat i glas

Annons MOBILE TOP

Dagarna rullar på, jag tycker det är torsdag-lördag-måndag och inget mer varje vecka.
Hel mars bara försvann!

Förra helgen hade vi några vänner på middag och till förrätt åt vi en riktigt god klassiker fast i glas.
Jag gillar att servera mat i glas, det ger en fräsch och trevlig presentation och på nåt vis så känns maten mer speciell när det är upphöjd från bordet.
Jag gjorde en nubbesallad i nubbeglas med äpple i.

Sill i glas

Mästarmatjessill
kokta ägg
rödlök, finhackad
äpple i tärningar
gräddfil
senap
salt
svartpeppar från kvarn
gräslök, hackad
en bit WB-ost

Koka ägg 5½ minuter, skölj, skala och dela i mindre bitar.
Skär sillen i små bitar.
Tärna äpple, behåll skalet på.
Finhacka rödlök och gräslök.
Blanda gräddfil med lite senap, salt och peppar.
Varva i snapsglas så man ser alla ingredienser.
Servera med knäcke av något slag (på bilden är det Wilma´s black & white) och en nubbe!

~

Det här blir en liten liten förrätt som är precis sådär så man bara vill fortsätta äta när den är slut.
Den gör precis det man vill en förrätt ska göra för aptiten!

Annons
Annons
Annons
Annons