Annons
Annons

”Thailändskt” till middag

Annons MOBILE TOP

Nåja, jag tycker nog att för just asiatisk mat krävs det en människa från Asien, gärna en gammal mamma, till att laga autentisk och god mat. Jag skulle kunna leva på asiatisk mat, särskilt japansk och thai. Mmmm!
Här kommer gårdagens middagmat i receptform till dig. Lite försvenskat och lagom..
Det gick faktiskt hem hos alla, särskilt den lilla 1 ½ åringen älskade köttbullarna!
”-Mmmm, äta!” var allt hon sa.

~

Thai köttbullar

Thaiköttbullar med nudlar, 4 pers

1 gul lök
röd curry
400g köttfärs, hälften nöt & hälften fläsk
1 ägg
3 msk ströbröd
1 kruka koriander (kan bytas mot malen koriander, det blir en skillnad däremot)
salt
peppar

1 burk kokosmjölk
1 tsk honung
salt eller fisksås
lite pressad lime (kan uteslutas)
2 röda paprikor
150 g sockerärtor
1 frp äggnudlar (250g)
smör till stekning

Sätt igång vatten till nudlarna.
Skala och finhacka löken.
Fräs i lite olja och 1/2 msk röd curry.
Lägg i en bunke.
Blanda med färs, ägg, ströbröd, hackad koriander, 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar till en jämn smet.
Rulla köttbullarna och stek dem i smör runt om tills de fått färg.
Tillsätt 1 msk röd curry och låt fräsa med.
Tillsätt kokosmjölk och honung och låt köttbullarna koka klart.
Koka nudlarna.
Smaka av med salt och ev mer curry om du vill ha den hetare och lite lime för att få upp syran.
Strimla paprikan och lägg ner i såsen tillsammans med sockerärtorna.
Låt småkoka i 1-2 minuter .

~

Jag gjorde även en vegetarisk thaigryta med kikärtor som bas vilken bara de vuxna tyckte om.
Receptet på den får ni en annan dag!

Annons
Annons
Annons
Annons