Annons

Hur gör man egentligen?

Annons

Är det nåt jag är dålig på så är det att göra Ugnspannkaka.
Alltså på riktigt, vad är det frågan om?
Under hela mitt liv så har jag kanske gjort 3-4 stycken som blivit perfekta, och du ska veta att jag använder samma recept jämt, ändå sen den dagen det blev en bra pannkaka. Och jag gör pannkaka en hel del, mest pga barnen, den äldsta är 9 år om drygt 2 veckor. Tänker att jag borde klara av det bra jämt men…
Nåja, jag använder det som är från ”Vår kokbok”.
Det går såhär iallafall och jag vet att folk använder sig av det och att det blir bra. Det är bara jag som inte kan av nån anledning. Det enda jag gör istället för orginalreceptet är att jag har minst 400 gram saltstekt fläsk på just före den åker in i ugnen.

~

Fläskpannkaka

Fläskpannkaka, en långpanna

2½ dl vetemjöl eller
1 dl grahamsmjöl och 1½ dl vetemjöl
½ tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
200-300 gram rimmat fläsk

Sätt på ugnen, 225 grader.
Skär fläsket i små bitar och stek tills det får fin färg på ganska hög värme. Salta.
Blanda mjöl och salt i en bunke.
Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet.
Tillsätt resten och ägg.
Vispa ordentligt.
Häll smeten i en smord långpanna.
Fördela fläsket ovanpå.
Grädda i mitten av ugnen 20-25 minuter till pannkakan fått fin färg.
~

Nån fler som har problem med just ugnspannkaka?

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons