Annons
SKELLEFTEÅ De här två killarna ska liva upp Livescenen i stan.">

Fler liveakter till stan

class="alignnone size-full wp-image-7909" title="scenen" src="https://megafonen.nu/wp/wp-content/uploads/2011/10/scenen-2-1-av-1.jpg" alt="" width="468" height="254"/> SKELLEFTEÅ De här två killarna ska liva upp Livescenen i stan.

Annons

På bilden fr v: Ludwig Eriksson och Simon Nilsson

SKELLEFTEÅ De här två killarna ska liva upp Livescenen i stan.

För ungefär ett år sedan förlorade Skellefteå den enda livescenen som ordnade liveakter utspritt över hela året. Nu ska det bli ändring på det. Ludwig Eriksson och Simon Nilsson är två eldsjälar, från Skellefteå, som har blivit anställda i ett projket som heter ”scenen” och ska se till att vi får hit större akter och även slå ett slag för de lokala banden i Skellefteå.

Bakom projektet ”scenen” står några lokala företag, föreningar och kommunen. Fler företag har visat starkt intresse att vilja delta.

”Vi blir bortglömda”

– Vi ska se till att Skellefteå blir ett naturligt stopp på vägen, för alla liveakter som turnerer i Sverige, säger Simon och fortsätter.

– Det känns i dag som att vi blir bortglömda och att man föredrar att lägga sina turnestopp i andra närliggande städer i stället för här i Skellefteå, pga att vi inte har någon riktig livescen.

Kapten röd till premiären.

Egentligen är tanken att starta detta projekt med arrangemang i början på 2012, men nu smygstartar man med en riktig smällkaramell.

– Vi har bokat fast  Sveriges okrönte reaggekonung till vår premiär på folkparken den 25:e november, berättar Simon och fortsätter.

– Det känns fantastiskt att få hit en sån stor och bra artist, som drog över 14.000 besökare på sommarens trästockfestival.

”Marknadsföringen är nyckeln”

Man kommer att börja att hålla till på folkparken och i de lite mindre lokalerna, som kallas ”kärnan” och puben, som rymmer totalt 600 personer. Sedan är också tanken framöver att samarbeta med lokala krögare och andra lokaler, för att hjälpa till att arrangera liveuppträdanden på flera olika ställen i Skellefteå.

– Vi kommer att lägga mycket tid på att få ut budskapet kring dessa akter och arrangemang, för det är marknadsföringen som är nyckeln, för att lyckas, säger Ludwig.

Olika Åldrar

– Nu till premiären så kommer det att vara 18-års gräns på folkparken, berättar Ludwig och Simon flikar in.

– Det kommer inte alltid att vara 18-års gräns, det kan komma att variera beroende på vad vi har att erbjuda för akter just då.

Biljetterna är släppta

I morse släppte man förköpsbiljetterna till Kapten röd konserten. De kan man inhandla antingen på deras hemsida eller på tickster .

– Se nu till att köpa förköpsbiljetter till denna kväll, vi vet att det kommer att dra fullt hus, eftersom att det var 14.000 besökare på trästocks i somras, som såg kapten röd, säger Ludwig.

Datum: Fredagen den 25:e November
Förköpsbiljetterna kostar 150:-
Vid dörren kostar det 200:-
Åldersgräns 18år
Dörrarna öppnas 22.00
Förband ej klart än
Plats: Folkparken, de mindre lokalerna ”kärnan” och puben ”Mcwells”
Max antal biljetter: 600 st

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons