Annons
SKELLEFTEÅ På torsdag startar årets upplaga av matfesten.">

Fyra dagar av matglädje

href="http://www.megafonen.nu/noje/fyra-dagar-av-matgladje/"> SKELLEFTEÅ På torsdag startar årets upplaga av matfesten.

Annons


Foto: Erland Segerstedt

SKELLEFTEÅ På torsdag startar årets upplaga av matfesten.

Matfesten genomförs 25-28 augusti och mycket kommer man att känna igen: Måltidsmarknaden, restaurangtälten, Gourmethallen och allt det andra utbudet som gjort Matfesten till en höjdpunkt i evenemangsstaden Skellefteå. Även i år bjuds besökarna på möten med intressanta matpersonligheter, tävlingar, föreläsningar och andra inslag.

I väntan på sin stundande etablering i Skellefteå väljer Restaurang Bryggargatan att synas på ett för dom nytt sätt på Matfesten. Tillsammans med Elektrolux HOME bygger de upp en intim restaurangmiljö där de kommer att erbjuda exklusiva måltidsupplevelser för upp till 25 gäster/sittning.

Rätterna kommer att tillagas i ett öppet kök med full insyn i det som händer bakom grytorna. Jon Oskar och Runar (ägarna)  finns självklart också på plats för att guida er genom det som sker i köket.

Kallholmens Maltbryggeri erbjuder kombinationen lokalproducerad mat och lokalbryggt öl. På Matfesten serverar de en försmak av kommande mat- & ölupplevelser. Genom att förena tjeckisk bryggarkonst med norrländsk envishet skapar Kallholmens maltbryggeri i Skelleftehamn ett unikt öl. Öl från mikrobryggerier har sin alldeles speciella smak, då de inte pastöriseras eller filtreras. Ett mikrobryggt öl är en smakrik, färgstark färskvara.
Passa på att boka en ölprovning i kombination med utsökt mat av lokala råvaror.

Årets Skellefterätt

Missa inte att kolla in de finalister som har gått till final i årets Skellefterätt. Årets tävlingsbidrag ska baseras på lax eller lammfärs. Dessa är finalister: Anders Holmbom, Bertil Furberg, Jennifer Lindgren & Sebastian Önell, Jennie Samuelsson och Malin Falkman. Finalen avgörs på matfesten lördag 27 augusti kl 13.00.

Underhållning

Givetvis ska det finnas musikunderhållning när det bjuds på fest, och detta år är inget undantag. Stora favoriter för skelleftepubliken är Ständut blakk, de med fiolen. De dundrar på tors-fre i dryckestältet. På lördag tar Pink hink över skutan i dryckestältet.  Och i kallholmenstält står 2 och en halv man för underhållningen. På dagtid kommer trubaduren Olav markstedt att riva av lite gamla klassiker.

Nu hoppas vi att det blir fint väder till helgen och att Skellefteborna verkligen går man ur huse för att var med och göra denna matfest till en fantastik smakupplevelse.

Mer info finner ni här.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons