Annons
Annons

Den röda bönan

Annons MOBILE TOP

Jag gör ofta en rätt stor bönsallad (stor med tanke på att vi är endast 2 som gillar bönor i familjen) som räcker ett par dagar.
Den kan man ha till precis vad som helst.
Till fredagstacosen (som alla Skelleftbor envisas med att äta), till en köttbit eller kyckling, till sallad eller bara som den är med en bit bröd om man vill. Helt värt att ha i kylen iallafall och den håller lätt 5 dar.
Jag utgår ofta från bönor, tomat, lök och majs. Sen kan man krydda allt efter vad man känner för den dagen man gör den.
~
Bönsalsa

Suss Bönsalsa

1 burk Mutti coctailtomater (krossade tomater eller skalade tomater som man delar)
1 burk färdigkokta kidneybönor
1 burk majskorn
1 hackad rödlök
2-3 msk olivolja
örter efter smak
sambal oelek eller harissa efter smak (jag gör den ofta lite het)
salt
en nypa socker

Blanda allt i en skål.
Förvara i kyl.

Tips!
Sätt i vilka bönor du vill! Det är väldigt gott också med kikärtor i.

~
Om du inte har provat Harissa bör du göra det.
Hur gott som helst till och med på en rostad Bagel med färskost och ett tunt lager Harissa.
Det bränner men smakar gudomligt tycker jag!

Harissa

HÄR kan du läsa mer om vad Harissa är.

Annons
Annons
Annons
Annons