Annons

Två till

Annons

Jag har en förkärlek till kok- & bakböcker.
Jag skulle kunna ha hur många som helst och frågar man min sambo har jag redan alldeles för många. Dessutom ingen plats för alla utan på vinden finns också en och en halv stor flyttkartong med kokböcker.
Jag lagar sällan mat ur dem utan har dem mest för inspiration.

Jag köpte två till ändå i veckan, en av dem har jag velat ha länge. Det är Under Valnötsträdet. En helt underbar kokbok!
Den andra följde med av bara farten.

Kokböcker

Under Valnötsträdet av Anna Bergenström & Fanny Bergenström är en kokbok att inspireras av och laga direkt ur. Den täcker in många olika situationer och mat från olika kök. Det jag har hunnit kolla i den så är den helt i min smak, man bara längtar in i miljön som är i boken!

Kärleksmums av Emma Hamberg & Anette Rosvall är en bakbok med massa söta saker.
Jag hade inga förväntningar på den men den verkar vara jättebra faktiskt!
Många desserter och bakverk som ska passa både nybörjaren och den som är något med van och med underbara pastelliga  bilder! Det enda jag stör mig på är att de skriver så ”käckt”. De vill liksom vara så naturligt roliga och skriver på talspråk att det blir bara fel. Det går bort, men det går nog göra bakverk ur den ändå..

Idag har jag visat musklerna och skottat fram vår grillring som var totalt översnöad.
Hade jag vetat att det var över en meter snö att skotta sig igenom på en rätt stor yta så hade jag inte lovat barnen det här idag. Herregud!
När jag skottat klart, gjort upp eld och skivat korven och tagit ut allt vi skulle ha så ville jag bara gå in. Men jag behöll de tankarna för mig själv och barnen med kompisar grillade korv och jag hann få en innan vi alla ville gå in. Ja, ingen fara för mig, jag gillar inte korv. Jag är bara glad att jag inte hade gjort värsta avancerade maten. Till och med pinnbröd känns som jag inte hade pallat det idag.

Nu är den framme iallafall!

//Suss

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons