Annons

Det gnisslar ju bara säger dom

Annons

En ost som jag inte hör speciellt många prata om är Halloumi. Jag vet ju att folk äter det, men ingen säger nåt om det iallafall.
Jag tycker det är så gott med grillad Halloumi och särskilt på sommaren så grillar vi ofta det som tillbehör till annat.

Halloumi kommer ursprungligen från Cypen och görs på fårmjölk ursprungligen. Nu görs den på får- ko- % getmjölk också. Det som är bra med den är att du kan steka eller grilla den utan att den smälter. Och allra godast är den om du äter den precis när den kommer från grillen!

När jag är hemma och ska äta lunch eller middag ensam så tryter ofta inspirationen. Jag tror inte jag är ensam..
Och finns det inga rester att göra nåt av så blir det ofta en sallad. Den här gången blev det enklast möjliga, men så gott ändå.

~

Halloumisallad

Enkel Halloumisallad till en

blandade salladsblad
1 tomat
½ paket halloumi
pinjenötter eller solrosfrön
olivolja
balsamvinäger
flingsalt
svartpeppar

Skiva osten.
Smörj in den i lite olivolja
Grilla den skivade Halloumin i het grillpanna eller stek den till den fått fin färg, några minuter.
Under tiden fixar du salladen och delar tomaten i bitar.
Lägg allt åp¨tallrik och ringla över olivolja, vinäger, några drag med pepparkvarnen och lite flingsalt.
Ät direkt!

Tips!
Grilla Halloumi och lägg på en smörgås eller servera som tillbehör till kyckling eller kött.
Lägg på allt du vill ha på salladen, Halloumi passar till det mesta!

~

Har du ingen grillpanna kan jag rekommendera dig att köpa en. Jag har en från Skeppshult med trähandtag som har varit mig trogen i snart 10 år och den lär hålla hela livet. Den ser i stort sett oanvänd ut trots att jag använder den rätt ofta. Särskilt på vintern om minusgraderna är för kalla och jag inte vill stå ute vid grillen och frysa.
Den är mycket bra tycker jag. I gjutjärn är den såklart.

Skeppshult grillpanna

Bara att shoppa loss!

//Suss

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons