Solen lyser men ännu är det alldeles för kallt. Bättre att det är kallt nu och sen blir varmare lagom till sportlov och lediga helgdagar!
Jag tänkte köra ett inlägg om lite picnicmat, mat som är bra att ta med sig ut i backen. Men det blir inte riktigt än. Det är utlovat bara en enda minusgrad till på söndag…ska vi lita på det? Känns inte riktigt så med -26 ute nu.
Här kommer ett väldigt enkelt och gott laxrecept istället.
~
Chêvregratinerad lax med tranbär, 4 port
600 gram laxfilé, putsad och urbenad
salt
peppar från kvarn
150 gram getost
1 dl creme fraiche
lite honung, någon tesked
tranbär (kan uteslutas)
Sätt ugnen på 200 grader.
Dela den putsade laxen i 4 bitar.
Gör ett snitt i varje bit, men skär inte helt igenom.
Salta och peppra.
Ta en bunke och smula getosten i den. Blanda den med creme fraiche, honung, salt och peppar.
Lägg en klicka av ostmassan i varje snitt.
Sätt in i ugnen 10 minuter eller tills laxen är klart och osten gyllenbrun.
Strö över tranbär och servera med pressad potatis och/eller en grönsallad.
Tips!
Du behöver ingen sås till det här. Ostfyllningen är sås nog.
Byt ut tranbären mot russin om du gillar det. Det är väldigt gott med det lite söta till den annars salta laxen.
Perfekt för buffé! Kan även ätas kall.
~
//Suss