Annons
Annons

Söndagsmiddag

Annons MOBILE TOP

…behöver inte vara en stek.
Jag lagar gärna såna här ”allt-i-en-form-i-ugnen”. Jag har bott i Grekland till och från och där gör de ofta så. Inga smaker går förlorade och allt bara guggar till sig så gött!
En bra variant jag gör är med frysta kycklingdelar. Man behöver inte ens planera att tina kycklingen. Gillas!
Den här rätten klarar vem som helst av att göra.

~

Kyckling i ugn

Bild lånad från sajbern

Kyckling i ugn 4-5 pers

6  frysta stora majskycklingklubbor (du kan såklart ta vanliga, men majs är godast)
½ dl olivolja
2  morötter, i stora bitar
1 zucchini (ca 200g), i ganska stora bitar
en halv aubergine, i stora bitar
2 röda paprikor, i stora bitar
2 stora rödlökar, i stora klyftor
en näve haricot vertes, gärna färska om det är säsong (kan du skippa om du inte gillar)
6 medelstora potatisar (blir supergott, men det kan du skippa om du vill)
15 svarta eller gröna oliver (riktiga grekiska annars kan du skippa det)
7–8 vitlöksklyftor, skalade
ordentligt med flingsalt
svartpeppar ur kvarn
timjan, gärna färsk men torkad går bra
rosmarin, gärna färsk men torkad går bra
3 dl torrt vitt vin eller juice och skal från en pressad citron

Slå på ugnen, 200 grader.
Smörj en stor ugnslångpanna med olivolja.
Lägg i de frysta otinade kycklingklubborna och alla grönsakerna skurna i stora bitar.
Salta och peppra ordentligt, strö över örterna.
Ringla över olivolja och vin (eller citron)
Rör om bland alla grejer, med händerna.
Sätt i ugnen ca 50 minuter (eller tills kycklingen nått 72 grader)
Servera gärna med en smulad ost, tex fetaost eller chêvre.

Tips!

Den här rätten gör du av saker du har hemma och/eller det du gillar.
Gillar du inte oliver, skippa det då.
Gillar du inte röd lök? Ta gul, pärl, stek eller nån annan som du gillar !
Vill du inte laga mat med vin? Ta citron…

~

Enjoy!

//Suss

Annons
Annons
Annons
Annons