Annons

Pinocchio

Annons

I min tårta idag tog jag björnbär, hallon och citronmeliss. Jag skippar florsocker för jag tycker det blir för sött. Bären kan du sockra på lite om du vill. Det gör inte jag. Jag gillar när det är lite syrligt.
Längtar verkligen till de färska bären börjar mogna så man slipper ta upptinade frusna.

Pinocchiotårta

Pinocchiotårta ca 10-12 bitar
Ugn 175°
botten:
100 g mjukt smör
1 1/2 dl strösocker
5 äggulor
1/2 dl mjölk
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

maräng:
5 äggvitor
2 1/4 dl strösocker
50 g mandelspån

fyllning:
3 dl vispgrädde
vaniljsocker efter smak

frukt eller bär, det du tycker om

dekoration:
frukt och bär
citronmeliss eller mynta
pudrat florsocker


Gör så här:
1. Vispa smör och strösocker poröst. Tillsätt en äggula i taget under ständig vispning. Tillsätt mjölken och rör om.
2. Blanda vetemjöl och bakpulver, och blanda ner till en jämn smet. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 30×40 cm.
3. Vispa äggvitor och 1 1/4 dl av strösockret i en ren bunke med rena vispar till ett hårt skum. Tillsätt resten av sockret och vispa till hårt skum. Bred marängen ovanpå kaksmeten och strö över mandelspån. Grädda kakan i mitten av ugnen, ca 30 minuter. Låt svalna.
4. Skär kakan på mitten (dela den i två). Ta loss den ena halvan från bakplåtspapperet med stekspade och lägg på ett fat. Vispa grädden tjock med lite vaniljsocker. Bred ut grädden på kakan. Lägg de bär och frulter du valt ovanpå, och sedan andra halvan av kakan. Dekorera med mer frukt och bär, citronmeliss/mynta och pudra på lite florsocker om du vill.

Gott!
Trevlig helg!

/Suss

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons