Annons
SKELLEFTEÅ Bandet, färdvägen, eftersläpp, klockslag... Frågorna är många inför balen i Skellefteå. På Megafonen.nu får du svaren.">

Allt inför den stora balen

class="alignnone size-full wp-image-1926" title="Den stora balen" src="https://megafonen.nu/wp/wp-content/uploads/2010/05/balen_movits.jpg" alt="" width="468" height="181"/> SKELLEFTEÅ Bandet, färdvägen, eftersläpp, klockslag... Frågorna är många inför balen i Skellefteå. På Megafonen.nu får du svaren.

Annons


MOVITS! heter bandet som ska spela på balen.

SKELLEFTEÅ Bandet, färdvägen, eftersläpp, klockslag…
Frågorna är många inför balen i Skellefteå.
På Megafonen.nu får du svaren.

Den 8 juni arrangeras balen i Skellefteå på Station 8. En av sakerna som är nya är att det finns möjlighet till eftersläpp.
Hur fungerar det?
– Vi har gett de som inte hann köpa en biljett till balen chansen att köpa en entrébiljett som gör att de får komma in efter klockan 22.00, berättar Samir Mdalla, en av arrangörerna.
– Men det är fortfarande ett slutet sällskap och klädkoden är bal även för de som kommer klockan 22. Vi släpper inte in någon vid dörren.
För att komma in på kvällen måste man alltså ha köpt förköp. Biljetterna kostar 300 kronor.

Vad kommer det att serveras för mat?
– Det blir helstekt grillad fläskfilé med potatiskaka och vitlöksörter. Smörslungade grönsaker och balsamico- och vitlökssås. Till efterätt blir det chocklad- och pistagemoss med rårörda bär. Allt från Johanna i Parken, säger Samir.

Hur fungerar det med dryck?
– Det är till en början dryckesbiljetter som gäller. De köper man när man ”checkar in” för att undvika köbildning vid barerna. Så småningom öppnas barerna som vanligt.
Öl, cider och vin kommer att kosta 55 kronor och alkoholfri dryck 20 kronor.

Vad är det för band som spelar på balen?
– Bandet som ska spela heter MOVITS! Det är ett modernt jazz- och hipphoppband. Dom är väldigt heta just nu och har mycket spelningar i USA och ute i Europa. Veckan före balen i Skellefteå spelar de i Tyskland och veckan efter i England.
– Det är skitkul att de kan komma.

Balens kung och drottning kommer att utses, hur fungerar det?
– Det är ingenting vi går ut med nu utan det kommer vi att berätta på plats, säger Samir.

Insläppet till balen börjar 17.00 och beräknas hålla på i ungefär två timmar. Nedan på kartan ser ni hur färdvägen kommer att gå vid regn respektive uppehåll.


Klicka för större bild.

En röd matta kommer att ligga utrullad genom stadsparken.

Eftersläppbiljetter går att köpa på www.denstorabalen.se

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons