Annons

Idrottens Dag 2018

Datum: 6 oktober 2018 Plats: Sporthallen på Morö Backe

Idrottens dag 2018 är en familjedag i den nya sporthallen på Morö Backe i Skellefteå. En fartfylld dag där barn får prova på upp till 15 olika idrotter/aktiviteter arrangerade av Skellefteås föreningar och en rörelsebana. Både barn och vuxna får även chans att lära sig mer om vad rörelseförståelse innebär och få inspiration till en ny syn på träning och tävling.

Idrottens dag är ett nationellt evenemang som arrangeras på 31 orter i Sverige. Syftet är att inspirera barn, unga och vuxna att idrotta hela livet och samtidigt uppmuntra till samtal om hur vi ska idrotta i framtiden. En dag som laddas med roliga aktiviteter och nya idéer. Idrottens dag är en del av European Week of Sport som är ett EU-initiativ för att få fler i rörelse.

Riksidrottsförbundet arrangerar även en rörelsebana som besöker 12 av de 31 platser där Idrottens dag genomförs, bland annat Skellefteå. Här är rörelseglädje och aktiviteter i fokus och besökarna får lära sig mer om träning och tävling – både genom att röra på sig i specialdesignade motorikbanor och kolla in utställningen i tältet.

Tid: Lördag 6 oktober
Plats: Nya sporthallen på Morö Backe

Aktiviteter (urval): Budo – Karate – Bordtennis – Basket – Cykel (utomhus – ta gärna med din egen cykel och hjälm) – Parasport med inomhuscurling – Volleyboll – Discgolf – Dans – Ridning – Friidrott – Hopprep/gymnastik – Riksidrottsförbundets rörelsebana – Tipsrunda

Det är helt gratis att delta i Idrottens Dag i Skellefteå. Mat och dryck finns att köpa på plats.

Mer information om Idrottens dag hittar du här: http://www.idrottensdag.se/

Fler event

Annons