Annons
Annons

Glutenfritt fika!

Annons MOBILE TOP

Bra saker tål att upprepas.

I helgen har jag haft besök av en gammal god vän som blivit glutenintolerant på ”äldre dar”
Tråkigt. Gluten går ju liksom inte över när det väl satt igång har jag för mig.
Men fika måste man kunna göra ändå!

Glutenfri
Kladdkaka med kokos & after eight

2 ekologiska ägg
1 ½ dl rårörssocker
2 dl kokosflingor
1 dl Maizena majsstärkelse
100 gram smält smör
3-4 bitar After Eight
5 msk kakao
3 krm vaniljpulver
en nypa salt

Vispa ägg och socker poröst.
Tillsätt kokos, kakao och salt.
Smält smöret och After Eight i en kastrull och rör om ordentligt.
Häll detta över smeten och rör om.
Tillsätt maizenan och vänd ner.
Klä botten på en form med avtagbar kant (springform) med bakplåtspapper eller smörj med lite smör och ”bröa” med kokosflingor.
Häll upp smeten i formen.
Grädda längst ned i ugnen, 175 grader i 5 minuter.
Sänk sedan värmen till 150 grader och grädda 15-20 minuter till.
Låt kakan helst stå och stelna lite i kylen innan servering, det går även att servera direkt men då blir den mycket rinnigare.
~

Idag på jobbet har det börjat bli synligt för kunderna att det byggs för fullt.
Här ska charkdisken stå!

20120910-212706.jpg

Idag stod det om den i lokala tidningen också samt att det var en sjukt ful bild på färskvaruchefen och mig.
Tagen underifrån.
Say no more.

Nu ska jag testa käka fil och ostkrokar.
Och lite socker.
Återkommer med utlåtande sen.

<3

Annons
Annons
Annons
Annons