Annons
Annons

Fortsätter baka

Annons MOBILE TOP

Preppar vidare för påskhelgen. Jag tänker att jag har en hel del att göra, men det stora lasset drar mina föräldrar som preppar mat och allt för alla ”ungar” med respektive som kommer hem. Med barn också.
Det här året blir vi 10 vuxna (två respektive saknas) och fem barn, en bebis i magen och en hund hela helgen.
Roligt!

Jag bakar idag med. Sonens favoritkakor.
Helst när gammelmormor Elna gjorde dem. Elna finns inte bland oss längre men hennes recept har jag.
Inte för att de smakar precis lika ändå, men näst intill.

20120403-120929.jpg

20120403-120944.jpg

20120403-121002.jpg

Just i det här fallet är jag lite snål med receptet från gammelmormor, men här kommer ett annat som är bra också.

~

Ökensand ca 70 stycken

200 g smör, lätt brynt
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk hjorthornsalt
ca 5 dl vetemjöl

1. Värm ugnen till 200°.
2. Rör ihop smör, socker och vaniljsocker.
3. Blanda hjorthornsalt och mjöl och arbeta in detta till en smidig deg.
4. Forma små äggformade kakor med två skedar och lägg dem på plåt med bakplåtspapper.
5. Tryck skeden i kakan så det blir den klassiska skåran.
6. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 10 minuter.
7. Låt dem kallna på plåten.
~

Nu ska jag ge mig på lite Rocky Road och sockerdekorationerna till tårtorna.
Jag har bestämt mig.
Det blir djur från djungeln.
Kanske en apa, en elefant och en tiger? Ja, ungefär.
Och en palm. Och ett vattenhål.
Kanske.

Annons
Annons
Annons
Annons