Inatt föddes hon, den nya tronarvingen och kronprinsessans lilla skatt.
En orsak till att äta tårta alltså! Varför inte en prinsesstårta för att vara nytänkande? 😉
Ur mitt arkiv: Emmas möhippetårtor
Min prinsesstårta
Tårtbotten 12 bitar
4 ekologiska ägg
1½ dl strösocker
1½ dl vetemjöl
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ägg och socker vitt och riktigt pösigt.
Vänd försiktigt ner vetemjölet.
Smörj och bröa en kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter, och häll i smeten.
Grädda i mitten av ugnen 10-15 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
Låt bottnen svalna lite innan du stjälper upp den på ett galler eller en tallrik.
~
Hallonmousse
3 dl vispgrädde
225 gram hallon, färska eller frysta
½ dl socker
4 gelantinblad
Lägg gelantin i kallt vatten.
Koka upp hallon och socker.
Låt puttra några minuter och sila sedan bort fröna.
Blanda gelantin i hallonsåsen, låt svalna.
Vispa grädden fast och blanda med hallonsåsen.
Kyl ett par timmar.
~
Vaniljkräm
5 dl mjölk
1 st vaniljstång
1.5 dl strösocker
7 st ekologiska äggulor
1.5 dl maizena
50 g mjukt smör Vispa strösocker, äggulor och maizena luftigt med elvisp. Slå över den heta mjölken under vispning.Häll tillbaka blandningen i kastrullen och värm upp försiktigt under vispning. Så fort blandningen börjar tjockna, häll snabbt över i en kall skålTillsätt smöret, låt smälta och kyl krämen i isbad eller kyl. Rör då och då i såsen så att det inte bildas skinn.
~
Montera tårtan.
Vispa 5 dl grädde och bred runt tårtan och ovanpå.
Gör den rund på toppen. Sätt in i kylen.
Kavla ut mandelmassa och lägg på.
Dekorera med socker, mandelmassa och/eller gröna växter!
~
Eller varför inte göra flera små?
de här hade min dotter på sitt kalas för två år sen och de var väääldigt omtyckta av alla små prinsessor.
♥