Annons
Annons

Prinsessa!

Annons MOBILE TOP

Inatt föddes hon, den nya tronarvingen och kronprinsessans lilla skatt.
En orsak till att äta tårta alltså! Varför inte en prinsesstårta för att vara nytänkande? 😉

Ur mitt arkiv: Emmas möhippetårtor

Min prinsesstårta

Tårtbotten 12 bitar

4 ekologiska ägg
1½ dl strösocker
1½ dl vetemjöl

Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ägg och socker vitt och riktigt pösigt.
Vänd försiktigt ner vetemjölet.
Smörj och bröa en kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter, och häll i smeten.
Grädda i mitten av ugnen 10-15 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
Låt bottnen svalna lite innan du stjälper upp den på ett galler eller en tallrik.

~

Hallonmousse

3 dl vispgrädde
225 gram hallon, färska eller frysta
½ dl socker
4 gelantinblad

Lägg gelantin i kallt vatten.
Koka upp hallon och socker.
Låt puttra några minuter och sila sedan bort fröna.
Blanda gelantin i hallonsåsen, låt svalna.
Vispa grädden fast och blanda med hallonsåsen.
Kyl ett par timmar.

~

Vaniljkräm

5 dl mjölk
1 st vaniljstång
1.5 dl strösocker
7 st ekologiska äggulor
1.5 dl maizena
50 g mjukt smör Vispa strösocker, äggulor och maizena luftigt med elvisp. Slå över den heta mjölken under vispning.Häll tillbaka blandningen i kastrullen och värm upp försiktigt under vispning. Så fort blandningen börjar tjockna, häll snabbt över i en kall skålTillsätt smöret, låt smälta och kyl krämen i isbad eller kyl. Rör då och då i såsen så att det inte bildas skinn.
~

Montera tårtan.
Vispa 5 dl grädde och bred runt tårtan och ovanpå.
Gör den rund på toppen. Sätt in i kylen.
Kavla ut mandelmassa och lägg på.
Dekorera med socker, mandelmassa och/eller gröna växter!

~
Eller varför inte göra flera små?
de här hade min dotter på sitt kalas för två år sen och de var väääldigt omtyckta av alla små prinsessor.

Annons
Annons
Annons
Annons