Annons
Annons

Långpanna!

Annons MOBILE TOP

Vaknade imorse och drog igång en deg.
Superenkel variant på bullar som dessutom bara jäser en gång och inget grejande med formar och diverse! Smaken är så god och fräsch då det är Philadelphia i fyllningen.
Däremot så skulle jag nog säga att de är allra godast att äta samma dag eller dagen efter. Frysa ner dem går också, men då är det bättre att göra det med vanliga kanelbullar.

~

Philadelphiabullar, 20-25 stycken

5 dl mjölk
150 gram rumsvarmt smör (eller smält, men värm det då med mjölken sen till 37 grader)
1 pkt jäst
1 dl strösocker
½ tsk salt
10-12 dl vetemjöl

Fyllning :
150 gram rumsvarmt smör
200 gram Philadelphiaost
3 dl florsocker
2 msk vaniljsocker

1. Värm mjölken till 37 grader och rör ut jästen i den
2. Tillsätt det rumsvarma smöret, sockret, saltet och nästan allt mjöl.
3. Arbeta degen smidig, gärna i maskin.
4. Använd en ugnsplåt täckt med bakplåtspapper.
5. Häll ner degen på plåten och tryck ut den i kanterna.
6. Täck med bakduk och jäsa 30 minuter.
7. Gör fyllningen.
8. Gör sedan små hål jämnt fördelat över degen och fyll med philadephiaröran.
9. Pensla hela ytan med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
10. Grädda i 200 grader ca 15-20 min eller tills den fått fin färg.
11. Skär i rutor mellan hålen eller hur som helst.
~

Ha en skön lördag!

Annons
Annons
Annons
Annons