Annons
Kjells Bänk består av Carl Bodin på gitarr och sång, Anton Thylin på bas och sång, Vidar Burman Melin på trummor och Gustav Johansson på gitarr. Foto: Pressbild

Skellefteband släpper nytt album: ”Det känns skönt och befriande”

MUSIK Det är en efterlängtad dag för medlemmarna i Kjells Bänk. I morgon tisdag släpper Skelleftebandet sin andra skiva och första fullängdsalbum, "The Miserable Youth Of Our Time".

Annons

De släppte punk-EP:n ”YIH8TW” i januari 2023 och började spela in det nya albumet i juli samma år. För bandet har resan hit varit lång, men nu är de äntligen i mål.

– Allt är klart och det känns otroligt skönt och befriande. Vi har väntat jättelänge på det här, säger Carl Bodin, gitarrist och sångare i Kjells Bänk.

”The Miserable Youth Of Our Time” släpps i morgon tisdag. Ett album med tolv spår exklusive melodiskt intro. Två av låtarna, ”New York Touch” och ”Rooftop Blues”, har släpps som singlar redan men i övrigt handlar det om helt nytt material.

Annons
Skivomslaget till Kjells Bänks nya platta som släpps på tisdagen. De började spela in ”The Miserable Youth Of Our Time” redan i juli förra året. Foto: Privat

Bandet har utvecklat sitt sound på den här skivan. ”Calle” berättar att de har dragit ned det snabba punktempot något, men att de har attityden kvar.

– Det vi lirar är lite mer åt actionfylld garagerock-hållet, skulle jag säga. Det är lite mer trallvänliga låtar som alla kan tycka tycka om, säger han.

Vi har kunnat ta in syntar, bakgrundsorgel och sånt som vi inte hade på förra skivan.

”Hur kul som helst”

De unga men stora talangerna i Kjells Bänk har spelat tillsammans i cirka 2,5 år. Alla fyra pluggar musik på Anderstorpsgymnasiet, Calle och Anton Thylin i tvåan medan Vidar Burman Melin och Gustav Johansson går i trean.

– Det är nice. Det blir sällan vi får möjlighet att spela på skolan men vi kan träffas och snacka ihop oss, till skillnad från när vi gick på olika skolor, säger Calle.

Annons
Kvartetten i Kjells Bänk: Carl, Anton och Gustav (med Vidar på mobilskärmen), i Kulturföreningen Mullbergets replokaler i februari 2023. Foto: Tinika Häggström

Har ni fortfarande lika roligt när ni spelar ihop?

– Ja. Det är alltid lika kul och spela. Och vi utvecklas hela tiden så det känns skitroligt.

Även om arbetet med ”The Miserable Youth Of Our Time” blev utdraget har de också haft kul i studion och experimenterat en del.

– Vi har spelat in hos Niklas ”LO” Viklund och haft hur kul som helst. Vi har kunnat ta in syntar, bakgrundsorgel och sånt som vi inte hade på förra skivan, säger Calle.

Annons
Med det nya evenemanget Kulturnatta vill man skapa en livligare stadskärna. Arrangemanget är ett samarbete mellan näringslivet, kommunen och andra ideella aktör. Foto: Jonatan Stålhös

Efter att ha spelat på Trästock i sommar kommer Kjells Bänk att åka till Uppsala i september och bjuda på musik från det nya albumet där. De hoppas även få spela på det nya evenemanget Kulturnatta i Skellefteå den 27 september.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons