Annons
Annons

Halv 8..

Annons MOBILE TOP

kollar jag på tv4 ibland.
Ganska roande program, ”halv 8 hos mig”, man vet inte om man ska bli riktigt irriterad eller tycka att det är bra. Hur som helst kollar jag på det ibland med barnen, de tycker det är jättebra.

Igår gjorde killen de var hos en förrätt helt i min smak. Det såg galet gott ut!
Enrisrökt öring! Mmmm, den du!
Måste provas! Men då gäller det att få upp en grann öring först. Kanske jag kan lita på någon av mina storfiskar-lillebröder? Själv fiskar jag knappt längre tyvärr.

En sån här vill jag ha!

Öring

bilden lånad från Falu Sportfiskeklubb

Enrisrökt öring


400 g öring eller laxfilé
1 msk ljust muscavadosocker
1 msk strösocker
1 msk salt
2 krm vitpeppar, grovmalen
2 msk dill, finhackad

Blanda muscavadosocker, socker, salt och vitpeppar.
Lägg fisken i en form med skinnsidan neråt.
Strö över socker/saltblandningen och dillen över fisken.
Täck med plastfolie och ställ i kylen i 24 timmar.
Fyll en klotgrill med kol eller briketter, tänd och låt glöd bildas.
Täck glöden med färska kvistar av enris och lägg på gallret. När riset börjar ryka lägger du dit fisken och lägger på locket. Lämna bara en liten springa öppen på luftspjällen.
Låt fisken rökas i ca 5 minuter, kontrollera fastheten då och då på fisken.
Den får inte vara för hård, då blir köttet torrt.
Ta ur en bit och provsmaka för att vara säker.

~

Kika in här för hela receptet!

//Suss

Annons
Annons
Annons
Annons