Stor som liten, ingen kan motstå!
Det här receptet kommer från barndomshemmet i Glommers, men det finns nog lika många olika recept på chokladbollar som mammor tror jag =)
Chokladbollar (ca 25 st)
100 gram smör
1 dl strösocker
3 dl ekologiska havregryn (de är dessutom glutenfria)
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2-3 msk kokat kaffe
pärlsocker, kokosflingor eller hackade nötter
Ta fram smöret en stund innan du ska baka så det är rumsvarmt och mer lätthanterligt.
Rör ihop alla ingredienser som de är eller för en knäckigare smak -smält smöret i en kastrull och blanda sedan ihop massan.
Rulla bollar av smeten och rulla dem sedan i valfritt ”strössel”.
Tips!
-Jag använder alltid och utan undantag riktigt smör när jag bakar. Det är både mycket godare och nyttigare än tex margarin.
-Det här receptet kan du dubblera eller även göra trippelsats av utan problem.