Annons
Foto: Magnus Lindkvist / Pressbild

Flygbolagets besked – kommer att öka inrikestrafiken från Skellefteå

NYHETER Redan innan Norwegian börjat flyga mellan Skellefteå och Stockholm-Arlanda meddelar bolaget att antalet avgångar ska utökas till våren, från fem till sex dagar i veckan.

Annons

Det var en för många efterlängtad nyhet när Norwegian, som inte trafikerat linjen mellan Skellefteå Airport och Stockholm-Arlanda sedan januari 2019, meddelade att trafiken ska återupptas.

En ny direktlinje sätts in med start den 28 oktober och kommer då att trafikeras fem dagar i veckan: på måndagar, tisdagar, torsdagar, fredagar och söndagar.

Annons

Men det blir bara fram till våren 2025. Den 30 april kommer Norwegian att utöka antalet avgångar till alla dagar i veckan förutom lördag. Det beror på efterfrågan och totalt får sommarprogrammet 6 000 fler flygstolar än vinterprogrammet.

– Vi är glada över att vår etablering mellan Stockholm och Skellefteå har fått ett sådant positivt välkomnande, säger Magnus Thome Maursund, kommersiell direktör på Norwegian, i ett pressmeddelande.

– Och vi ser fram emot att bidra till ökad tillgänglighet till och från Skellefteregionen. Att vi utökar antalet avgångar till våren 2025 beror på att det finns en stor efterfrågan och ett behov av ökad konkurrens på sträckan mellan Skellefteå och Stockholm.

Annons

Det görs dock ett undantag en period under sommaren när man tillfälligt återgår till det tidigare programmet, mellan vecka 25 och 33.

”Mycket glädjande”

På Skellefteå Airport mottas Norwegians besked med glädje. Vd Robert Linberg noterar hur Skellefteregionen vuxit under året och konstaterar att behovet av goda flygkommunikationer är stort.

– Att ha tillgång till en bra infrastruktur med god tillgänglighet till omvärlden är en viktig pusselbit i hela samhällsomvandlingen. Det är mycket glädjande att vi redan nu får besked om en utökad flygtrafik med Norwegian, säger han.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons