Annons
Det är fina men lite naggade saker från återvinningscentralerna som ska skänkas bort. Foto: PIxabay

Vill uppmuntra till återbruk – snart anordnas gratisloppis på Norrböle

NYHETER Nu på fredag under den pågående Hållbarhetsveckan arrangeras en gratisloppis i Skellefteå.

Annons

Under Hållbarhetsveckan i Västerbotten den 16-22 september samarbetar offentliga och privata aktörer för att främja social, ekonomisk och ekologisk hållbarhet.

Som ett strå till den stacken anordnas en gratisloppis på Norrböle. Loppisen är ett samarbete mellan Solkraft Rondellen och Skellefteå kommuns avfallsverksamhet och energi- och klimatrådgivning, som vill uppmuntra till återbruk.

– Att köpa begagnat innebär att inget avfall behöver uppstå vid nytillverkning av samma pryl, säger Gabriella Nygren, utredningsingenjör på Skellefteå kommun, i ett pressmeddelande.

Annons

Loppisen hålls på Norrbölegatan 60B (gamla bussgaraget) den 20 september, mellan klockan 10.00 och 18.00, och ska fyllas med fina men lite slitna saker.

– Det som kommer att skänkas bort är sådant som lämnats in till kommunens återvinningscentraler, som är lite naggat i kanten, men som vi tycker är för fint för att slängas, fortsätter Gabriella Nygren.

Under Hållbarhetsveckan står även ett flertal föreläsningar på schemat; bland annat om sjöar och vattendrag, fladdermöss och källsortering. Mer om det finns här.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons