Annons
En rendering av projektet och Stig Axelsson, senior affärsrådgivare på Martinsons. Illustration: Hent AS / Foto: Pressbild

Företag landar stor order – tar kliv ut på norska marknaden: ”Stolta”

NÄRINGSLIV Martinsons får förtroendet att leverera en ambitiös sexvåningsbyggnad till projektet Løvold Havpark i Bodø.

Annons

Med Løvold Havpark vill man skapa ett centrum för aktörer inom den marina sektorn, med fokus på innovation, samarbete, teknologi och bärkraft.

Det är Hent AS som är totalentreprenör för projektet och de har arbetat med Martinsons förut, vid bygget av Sara kulturhus, och för Bygdsiljumföretaget som nu även satsar i Norge kommer det lyckade samarbetet väl till pass.

– Väldigt kul och en rivstart för vår nya satsning i Norge. Vi är väldigt stolta över den här affären, säger Stig Axelsson, senior affärsrådgivare, i ett pressmeddelande.

Annons

Løvold Havpark kommer att bestå av 9 500 kvadratmeter befintliga lokaler och ett nytt, modernt och klimatoptimerat kontor i trä, och det får Martinsons förtroendet att konstruera och montera.

Kontoret blir sex våningar högt, totalt cirka 5 000 kvadratmeter stort och väntas enligt Martinsons stå klart under våren 2026.

– Det blir ett spektakulärt och vackert kontor där vi tar tillvara allt vårt kunnande när det gäller att bygga effektivt, smart och hållbart, fortsätter Stig Axelsson.

Annons

Martinsons vill inte uttala sig om ordervärdet men i ett mejl till Megafonen uppger Stig Axelsson att ordern, med tanke på ambitionen om att etablera sig på den norska marknaden nu, är stor och viktig för dem.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons